Foredrag v/Jan Poulsen – Dizzy Mizz Lizzy

Onsdag 29. marts 2017

Dizzy Mizz Lizzy er opfyldelsen af en drengedrøm.

At skrive “soundtracket til en generation” er blevet lidt af en kliché, men i tilfældet Dizzy Mizz Lizzy er der noget om snakken, for bandet var ubestridt Danmarks populæreste rockband i 1990’erne, hvor det med hits som “Waterline”, “Silverflame”, “Glory”, “Love Is A Loser’s Game” og “11:07 PM” sad tungt på landets radiostationer. Alle hits skrevet af Tim Christensen, som også har en solid solokarriere bag sig.

Bandet satte salgsrekorder og dets to album, Dizzy Mizz Lizzy og Rotator, solgte til platin i både Danmark og Japan. Succesen til trods valgte de tre medlemmer at går hver til sit i 1998; bl.a slået ud af et umenneskeligt arbejds- og forventningspres, der gjorde drengedrømmen til et mareridt, inden de tre medlemmer var fyldt 23 år.

I 2015 fandt de tre musikere sammen igen og optrådte for en halv million danskere, samtidig med at de indspillede deres første nye sange siden 1996 til albummet Forward In Reverse, der udkom i foråret 2016.

Jan Poulsen har fulgt bandet tæt siden gennembruddet i 1990’erne og med udgangspunkt i bogen “Dizzy Mizz Lizzy. En drengedrøm” fortæller han gruppens utrolige historie og spiller sjældne optagelser med dem.

Jan Poulsen har også skrevet bøger om bl.a Sort Sol, Dansk punk, Eik Skaløe og senest om David Bowie.