Jonah Blacksmith TRIO-tour 2018

Onsdag 14. februar 2018

Brødrene Alstrup, der i fællesskab udgør spydspidsen af syv-mands-ensemblet Jonah Blacksmith, drager i februar 2018 på en intim trio-tour rundt i landet med et til anledningen nedbarberet setup. Til gengæld bliver der ikke skruet ned for hverken gode sange, hygge og nærvær, eller for skæve anekdoter og ditto smil.

Hvor end scenen er, i Vancouver eller i Vanløse, fornægter det Thy’ske ophav sig ikke i den varme og vedkommende atmosfære på scenen, der mest af alt peger tilbage til bedsteforældrenes hyggelige dagligstue i den lille Thy-by Koldby. Her dannede diverse strenge-instrumenter, klaver og harmonika så ofte i barndommen den musikalske ramme for samværet med børn såvel som børnebørn. Sangene fra bandets to albums tager ligeså afsæt i det personlige og vedkommende og kredser om de ting, man er rundet af, dem man elsker og frygten for at miste hinanden og sig selv.

Det selvbetitlede album Jonah Blacksmith, som udkom i februar, har opnået massivt airplay – ikke mindst på P4, hvor singlerne Once You Love og Daughter Of Jonah har været i daglig rotation. Disse og mange andre sange vil komme under kærlig behandling og kan altså til februar opleves ‘triofiseret’ rundt i kongerigets afkroge.

Bandets sommertour 2017 har høstet store anmelderroser, hvor både Politikens Kim Skotte, BT’s Jan Eriksen og Gaffas Ole Rosenstand Svidt alle har kvitteret med henholdsvis 5 hjerter (Komos Festival), 5 stjerner (Tinderbox) og 5 stjerner (Tønder Festival) Bandet aflagde desuden Canada et besøg i juli 2017 og spillede bl.a. legendariske Winnipeg Folk Festival og Vancouver Folk Festival med såvel stor publikumsopbakning som rosende ord til følge.