Kira Skov med Band

Torsdag 19. april 2018

Kira Skov er tilbage i Turbinen med en række personlige sange.

I efteråret 2017 lagde Turbinen scene til en helt og aldeles fantastisk koncert med Kira Skov og Nikolaj Hess. Det var en helt intim koncert – en gåsehudsfremkaldende én af slagsen. Nu er hun tilbage, og denne gang har hun allieret sig med et band, der består af:

Kira Skov/vokal/guitar

Oliver Hoiness/guitar

Silas Tinglef/Guitar/trommer

Maria Jagt/violin/cello

AC, Anders Christensen/kontrabas.

Kira Skov mistede sin mand Nicolai Munch-Hansen i slutningen af februar måned 2017. Nicolai var, foruden at være hendes ægtemand og far til deres søn Morgan, også hendes tætteste musikalske samarbejdspartner igennem de sidste 13 år.

Som en måde at bearbejde sin sorg på begyndte Kira kort tid efter Nicolais bortgang at skrive sange til sin mand. Sange om livet og den pludselige død og det chok, som fulgte i kølvandet. Dette blev en måde at give sorgen en form på, og ligeledes har det været en måde at have fornemmelsen af en fortsat kommunikation, til dels pga deres meget stærke fælles sprog i musikken.

Kira har skrevet en række personlige sange, men hun har også på sin rejse gennem sorgens land fundet trøst og inspiration i Den tibetanske døde bog og hos digtere og forfattere som Rilke, Walt Whitman, Marilynne Robinsson og Naja Marie Aidt.

Sangene tager udgangspunkt i hendes personlige tab, men favner samtidig et universelt tema, som vedkommer os alle.

Det musikalske univers udfolder sig i intime rammer med sparsom instrumentering. Elektriske og akustiske guitarer, violin, cello, kontrabas og percusion. Det er sange med historiefortællingen i centrum med referencer til en sangskrivertradition, som bekender sig til bl.a. Leonard Cohen, Joni Mitchell og Towns Van Zandt