An Evening with Martin Sexton (US)

Torsdag 7. november 2019

Gå ikke glip af denne intime koncertaften med amerikanske Martin Sexton – den bedste singer-songwriter, du aldrig har hørt før!

Singer-songwriteren Martin Sexton er endnu et ubeskrevet blad i Danmark, men han er anerkendt vidt og bredt blandt musikmagasiner og –kollegaer for sit musikalske håndværk og sin unikke stil, hvor han inkorporerer elementer fra jazz, rock, r’n’b og folk i sit univers og gør det til sit helt eget.

Martin Sexton er på landevejen med sit niende studiealbum ’Mixtape of the Open Road’, og torsdag 7. november kan den anerkendte amerikanske musiker opleves ved en sjælden dansk intimkoncert på Turbinen i Randers for et begrænset antal siddende gæster.

Indspillede demo på et loft
Martin Sexton voksede op i Syracuse, New York i 80’erne, men datidens populærmusik interesserede ham ikke. Han vendte sig hurtigt mod rock ’n’ roll og fandt sin egen personlige stil i det folkede og eksperimenterende.

Som ung spillede han på gaden ved Harvard Square i nærheden af Massachusetts verdenskendte universitet af samme navn. Og i 1992 indspillede han så en demo-samling på sin vens loft, hvor det lykkedes ham at sælge 20.000 direkte fra sin guitartaske til forbipasserende.

27 år – og mere end 8 studiealbums – senere er Martin Sexton en stjerne i USA. Amerikanske musikmedier som Billboard og Rolling Stone Magazine har rost ham til skyerne, og han har haft udsolgte koncerter i L.A.’s House of Blues og New Yorks Nokia Theater, spillet store festivaler og samarbejdet med rocklegenden Peter Frampton og guitarstjernen John Mayer. Sidstnævnte har endda beskrevet Sexton som ”Den bedste live-performer, jeg nogensinde har set.”

Fra delstaten New York og som den tiende af 12 børn fik Sexton sin musikalske begyndelse ved at synge i gaderne og metroerne i Boston i starten af 90’erne. Nu mange år senere er han stadig ligeså uafhængig, men headliner legendariske spillesteder som The Fillmore og Carnegie Hall og har været med til at påvirke en generation af moderne amerikanske artister. Blandt andet har verdensstjernen John Mayer udnævnt Sexton som en af sine yndlingsartister. Se blandt andet det fine klip nedenfor, hvor de to optræder sammen med Sextons ‘Can’t stop thinking bout you’.

Martin Sextons sange har optrådt i tv-serier som Scrubs, Parenthood, Masters of Sex, men det er hans levende liveshows, ærlige tekster og gudsbenådede sangstemme, der får hans fans til at komme tilbage efter mere.

Det er første koncert i Randers – og Jylland – nogensinde for den amerikanske musiker. Gå ikke glip af Martin Sexton i intimkoncert på Turbinen!