Barselona

Få billetter
Lørdag 18. november 2023

Vær med, når Rud og Rasmus fra Barselona lyser novembermørket op med deres helt nye numre på Turbinen.

Bag Barselona finder du Rud Aslak og Rasmus Theodor. De dannede Barselona sammen tilbage i 2016, hvor de udgav tre mixtapes på deres Soundcloud. I 2017 udgav de deres debut-EP ’Drengepop’ – siden har bandet udgivet yderligere en EP og tre albums. Senest albummet ’1 Dag Er Vi 1 minde’ fra 2020. Et lille halvt år efter denne albumudgivelse prøvede de helt nye kræfter af sammen med Artigeardit og lavede tracket ’Stå Op Gå Ned’, der blev P3’s Uundgåelige og toppede de danske streaminghitlister.

Efter mere end 2,5 års pause er der et nyt album på vej, hvorfra du allerede har kunne nyde ’Lyden Af Livet’. Albummet er skrevet sammen med forskellige folk, der har presset Rud og Rasmus til at prøve nye ting af, hvor der er skruet helt op for virkemidlerne, og ikke sparet på noget.

Om det nye album siger Rud: ”Generelt er vi gået mere til grænsen med de nye sange. Altså, hvis vi for eksempel har skrevet noget, der er vildt poppet, så har vi prøvet at tro på, at det rent faktisk kan stå sådan. Og lige sådan hvis det er rocket, så har vi også gjort det fuldt ud. Det giver ligesom sangene en mere muskuløs lyd.

Om Barselonas kommende besøg siger Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez:

Da Barselona sidst var forbi Turbinen, var tiden en anden. Der skulle være plads mellem publikum, og vi skulle sidde ned. Alligevel væltede de salen, og jeg tør næsten slet ikke tænke på den fest, de kan starte, nu hvor vi må stå op og fylde salen med glade og dansende musikelskere. Jeg glæder mig virkelig til, at Rud og Rasmus kommer forbi med deres stemningsfulde og medrivende pop, der er som skabt til at lyse op i novembermørket.

Splittet til atomer med Barselona
Vil du gerne høre Rasmus og Rud fortælle historien om, hvordan ‘Lyden Af Livet’ blev skabt, så lyt til episoden, hvor de besøger musikpodcasten ‘Splittet til atomer’ med vært Sara Sadiq Frost og lyddesigner Nina Liv Bendstrup. Lyt med her