Bleeder

Fredag 23. september 2022

Der venter fornemt besøg, når Peter Peter og resten af Bleeder-slænget indtager scenen på Turbinen med deres uforudsigelige, glamglitrende kraut-punk.

En af dansk punkhistories mest indflydelsesrige musikere – den ikoniske guitarist Peter Peter – gæster Turbinen med sit band Bleeder. Om besøget siger Turbinens musikansvarlige Michael Gonzalez:

Det bliver stort, det her! Danmarks største, autodidakte og ekspressionistiske guitarhelt i front for et stort og kompromisløst orkester på hele ti m/k. Det bliver gribende på flere planer!

GAFFA beskriver Peter Peter som ‘en af de mest sublime, originale og anarkistiske musikere på den danske rockscene’, og de har helt ret.

De fleste er bekendt med Peter Peters fortid i Sods og Sort Sol og hans betydning for, hvordan dansk guitarbaseret musik også kan skæres. Og i front for Bleeder har han desuden stået bag en af de helt store plader i dansk rock, og en af undertegnedes personlige all time favoritter, ‘Sunrise’. Selvom den måske ikke er så stor, når det kommer til kendskabsgrad i den brede offentlighed, så er der tale om en sprudlende gigant, når det kommer til gnistrende idérigdom og høj kvalitet.

Forvent kædesavsguitar, lydmur og sublime stunder fra en kompromisløs ener og hans stålsatte ensemble. Det her bliver en aften af de helt særlige!

Bleeder er:
Peter Peter – guitar, vokal
Marie Eline Hansen – vokal
Bjørn Banke – guitar
Mads Saaby – guitar
Kaspar Luke – bas
Povl Kristian – keys
Christian Rønn – synth
Peter Kyed – synth
Mads Folmer Richter – trommer
Rune Thøgersen – percussion
+ gæster