Carsten Dahl / Claus Waidtløw Kvartet

Torsdag 20. januar 2022

Tribute to Miles Davis

Carsten Dahl anses i dag for at være en af de mest innovative og geniale improviserende pianister herhjemme. Han bevæger sig åbent og frit i jazztraditionen, og hans spil er altid nærværende og overraskende. Carsten Dahl har modtaget utallige priser og lovord fra anmeldere verden over, ligesom han altid har leveret bjergtagende koncerter, når vi har haft fornøjelsen af at have besøg af ham på Turbinen.

Claus Waidtløw er en af vores mest anerkendte saxofonister. Han har spillet med et væld af internationale jazzstjerner, her i blandt Toots Thielemanns, John Scofield, Eliane Elias, Jeff Ballard, Steve Swallow, Christian McBride og Kurt Elling. Herudover har han udgivet en række albums i eget navn, bl.a. det DMA vindende album ’Playhouse’ fra 2015.

Dahl og Waidtløw går langt tilbage og op gennem 90´erne spillede de sammen i forskellige orkestre, bl.a. Thomas Blachman Quintet. Nu genforenes de i denne stjernekvartet for at hylde en af jazzens allerstørste, trompetisten Miles Davis – og især den ikoniske kvintet, han havde fra 1964 til 1969 kendt som “The Second Great Quintet”, med bl.a. Saxofonisten Wayne Shorter og pianisten Herbie Hancock.

Glæd dig til en aften med instrumental jazz i verdensklasse. Det gør vi!
Line up:
Carsten Dahl – klaver
Claus Waidtløw – saxofon
Daniel Franck – bas
Janus Templeton – trommer


Turbinens JazzNights

I denne sæson præsenterer vi på Turbinen fire helt unikke jazzkoncerter, hvor fællesnævneren er kant, nytænkning og virkelig høj musikalsk kvalitet. Turbinen bliver disse aftener til en intim jazzklub, hvor en atmosfære med runde caféborde, levende lys og en velassorteret bar danner rammerne om musikken.