Carsten Dahl Trinity

Torsdag 6. februar 2020

Optakt af journalist og anmelder Henrik Palle fra Politiken

Den Danish Music Award-vindende pianist Carsten Dahl har meldt sin ankomst sammen med sin Trinity bestående af Nils Bosse Davidsen og Stefan Pasborg, når trioen indtager Turbinen med en release-koncert for deres første udgivelse, ‘Painting Music’, der udkom i efteråret 2019.

Carsten Dahl viser som pianist et nærmest skræmmende niveau – både som solist og som akkompagnatør. Med sig denne gang har han bassisten Nils Bo Davidsen og trommeslageren Stefan Pasborg, som er kendt fra en lang række spændende konstellationer i dansk jazz.

Trinity-trioen har på trods af en enkelt fælles udgivelse spillet for længst bevist deres eminente samspil og levende live-energi, og deres koncerter er en oplevelse i essensen af samspil. Trioen improviserer både frit og over kendte standards.

Carsten Dahl har vundet en lang række priser – heri blandt Ben Webster Prisen og flere Danish Music Awards, og så medvirker han på over 350 cd-indspilninger.

“Denne her konstellation er min absolutte favorit. Det er som een kollektiv indånding af luft, hvor den horisontale og vertikale forståelse mellem os går i eet som på et maleri. En sjælden oplevelse i musik faktisk og en forpligtigelse til at levere musikkens universelle sprog videre til publikum. At være sammen i en komplet musikalsk treenighed,” fortæller Carsten Dahl.

Optakt ved Politikens Henrik Palle:
Forud for plade-release-koncerten tager Politikens anmelder Henrik Palle os i hånden og gør os lidt klogere på, hvad det er, Carsten Dahl og Trinity kan og har skabt på ‘Painting Music’.