Claus Hempler – Solo

Fredag 4. december 2020

Claus Hempler blev allerede i 20'erne spået som det næste store som en del af Odense-bandet Fielfraz i 90'erne. På trods af Fielfraz' kollaps vidner en succesfuld solokarriere fra Hemplers side om, at den spådom ikke var så dum endda. Oplev Hempler i solokoncert på Turbinen.

Siden starten af halvfemserne har Claus Hempler haft en særlig rolle i dansk musik. Først som en fast del af Fielfraz, der blev spået en fremtid som Danmarks next big thing. Bandet nåede dog aldrig videre end Danmark trods begejstret omtale fra Blur-sanger og Gorillaz-bagmand Damon Albarn. Efter Fielfraz gav Hempler os en håndfuld klart definerede soloudspil, der har gjort ham til en musikernes musiker herhjemme.

Sidste år så imidlertid Claus Hempler nærmest relancere sig selv, sine sange og sin placering i den danske folkebevidsthed – ikke mindst på grund af det fremragende og anmelderroste album ‘Kuffert Fuld af Mursten’, hvor den melankolske crooner lagde sin fløjlsbløde baryton over et dansksproget tekstunivers for første gang.

Legende og selvironisk går Claus Hempler til musikken – og til sig selv på Kuffert Fuld af Mursten – med masser af tyngde, gravitas og baryton samtidig med et legesygt glimt i øjet og et skælmsk smil i mundvigen. Som i teksten til intronummeret ‘Navnet er Hempler’: “Navnet er Hempler/med fornavnet Claus/jeg trives bedst i en syndflod/af stående applaus.

Glæd dig til en ganske særlig solokoncert med dansk pops elegantier, melankolske crooner, Mørkets Fyrste, og hvilke andre kæle/øgenavne Claus Hempler ellers har samlet op gennem en lang, omfattende og succesfuld karriere i dansk musik.

Turbinen Exclusive
Spillestedet Turbinen har i december samlet et par af landets helt store, musikalske navne, som vi sætter i små, stemningsfulde omgivelser og giver et begrænset publikum en unik mulighed for at opleve store danske musiker på tætteste hold – selvfølgelig på behørig afstand.

Vil du gøre din aften endnu mere speciel, kan du tilvælge Turbinen Exclusive Dinner hos Café Sven Dalsgaard, når du køber dine billetter. Start denne særlige aften ud med et glas velkomstbobler og en eksklusiv treretters menu i restauranten.

Treretters menu:
• Rimmet hellefisk med syltet havtorn, dildmayo, tang og urtesalat.
• Krondyrfilet med glaserede rodfrugter, pommes duchess, syltede tyttebær, pastinak-chips og vildtsky.
• Chokoladedrøm med hindbærsorbet, chokomousse, bærcoulis og friske bær.
Pris 300,-. Drikkevarer afregnes separat i restauranten.