Danish Music Awards Blues 2019

Onsdag 14. august 2019

2019 bliver tredje år i træk, hvor Dansk Rock Samråd (ROSA), JazzDanmark, Randers Eventsekretariat og Turbinen går sammen om at uddele Danish Music Awards-statuetter inden for blues-genren ved et storslået award-show i Randers Festugen. Oplev også fantastisk live-musik fra bl.a. far og søn-duo James og Shaka Loveless, den soulede sangerinde Miriam Mandipira og det islandske singer-songwriter-talent Mugison.

14. august slår Turbinen igen dørene op til den helt store hyldest af blues-musikkens og dens udøvere i samarbejde med Dansk Rock Samråd (ROSA), JazzDanmark og Randers Eventsekretariat, når der er Danish Music Awards Blues 2019 i Randers.

Foruden uddeling af de prestigefyldte statuetter byder aftenens også på fantastisk live-musik inden for blues-genren. Vi er stolte af at præsentere en helt unik live-oplevelse, når far og søn – James og Shaka Loveless – sammen går på scenen og spiller en sjælden fælleskoncert.

Shaka Loveless har gået i sin faders musiske fodspor helt fra barnsben og spillet i hip-hop/R&B-gruppen Gypsies og indie-rock-bandet Are We Brothers? De fleste kender ham fra sin solokarriere med popnumre som ‘Tomgang’ og ‘Ikke Mere Tid’, men Shaka har fået sydstaternes musik ind med modermælken stort set takket være far James.

James Loveless er født og opvokset i Alabama, USA. Han har boet i Danmark i mere end 3o år, men holdt fast i sine amerikanske musikalske rødder og gjort sig inden for soul, disco-funk og gospel. Men i hjertet er han en”blues kind of guy,” siger han selv. Han er kendt fra bands som Dr. Loveless’ Funk Affair og Shades of Blue sammen med bl.a. den danske blues-legende Uffe Steen.

DMA Blues får også fornemt besøg af den svært definérbare islandske musiker og sangskriver Örn Elías Guðmundsson aka Mugison. Alt mulig-manden Mugison mestrer både ballader, støjrock og en god, alsidig portion derimellem, og den kreative karl fra Reykjavik er foruden sine albums blevet rost for sine energiske live-optrædener.

”Jeg startede ud som en computer-troubadour i 2002. Så begyndte jeg at kede mig, indspillede et rock ’n’ roll-album med mine venner, og nu blander jeg alting – som en jonglerende abe,” som Mugison selv formulerer det.

Som sidste, men bestemt ikke mindste, tilføjelse til live-programmet finder man den soulede sangerinde Miriam Mandipira. Miriam Mandipira er blevet kaldt Danmarks jazzdronning – hvorfor hun også vandt en DMA som årets sanger i 2016. Oprindeligt fra Zimbabwe, men bosat i Danmark siden 2007, har Miriam Mandipira taget arven op fra Billie Holliday, Etta James og Aretha Franklin og med sin fantastiske stemme fortolker hun de store følelser og historier gennem jazz, soul og blues. Glæd dig til at opleve hende live til DMA Blues 2019!

Hele aftenen er under kyndig musikalsk ledelse af husorkesteret bestående af det svenske multitalent Gustaf Ljunggren og den fremragende danske trommeslager Casper Simonsen. Aftenens vært er musiker og sangskriver MC Hansen.

De nominerede til Danish Music Awards Blues 2019 er:
Årets Bluesudgivelse 2019:
Big Creek Slim – First Born
The Cornbread Project – Catawampus
Lothar – Nande – Schack – Walk right in
Sidetrackers – Live in the Studio
Trouble Cats – 4

Blues Live Prisen 2019
Grarup Allstars
Laust Krudtmejer Nielsen
Mike Andersen Band
Mojo Makers
The Cornfeds

Den tredje pris ‘Årets Hoochie-Coochie Man/Woman’ offentliggøres på aftenen.