David Bowie – Foredrag v/ Jan Poulsen

Live i Loungen
Onsdag 9. oktober 2019

Forfatter, musikjournalist, foredragsholder og Bowie-ekspert Jan Poulsen kigger forbi Turbinens Lounge med et foredrag, hvor han indvier publikum i sin mangeårige research, sine møder med Bowie og sin enorme viden om det popkulturelle fyrtårn - selvfølgelig ledsaget af Bowies legendariske lyd.

Da David Bowie døde i januar 2016 sendte det chokbølger igennem millioner af mennesker og fans verden over. For David Bowie var et fyrtårn i moderne kultur, og det fyrtårn var nu gået ud.

Bowie var uden tvivl en af de største personligheder i det 21. århundrede og en hjørnesten i rockhistorien, der helt frem til sit sidste album Blackstar, der udkom blot to dage før sangerens død, var søgende og udfordrende i sin musikalske tilgang. Bowie var ofte kopieret – sjældent overgået.

Gennem seks årtier formåede han at være forud for sin tid og blev et stilikon og et forbillede – også uden for musikken – der appellerer til unge og ældre overalt. Og interessen for Bowie som person og kunstner er større end nogensinde.

Forfatter, journalist og foredragsholder Jan Poulsen har mødt David Bowie flere gange, og det fortæller han om til oktober i Turbinens Lounge i et foredrag, der både fortæller om tusindkunstnerens liv og binder sløjfe på en fantastisk karriere uden sidestykke. Samtidig kommer Jan Poulsen ind på konkrete eksempler på, hvordan David Bowie også har påvirket dansk musik og kultur i bredere forstand.

Jan Poulsen har besøgt Turbinen flere gange og bl.a fortalt om David Bowies alter ego Ziggy Stardust, men denne gang kommer han med den store, karrieredækkende fortælling om David Bowie, som han krydrer med passende musik undervejs.