Dissing – Fra ende til anden

Fredag 6. oktober 2023

Tilbring en aften på Turbinen med Povl Dissing i centrum, når Bisse og violinist Emma Kragh-Elmøe fortolker udvalgte sange, og Jens Folmer Jepsen deler ud af sine mange Dissing-anekdoter.

Forfatter og sangskriver Jens Folmer Jepsen skrev over en 2-årig periode biografien ’DISSING – Fra ende til anden’, hvori Povl Dissing fortæller sin spektakulære livshistorie, og som blandt andet dykker ned i den over 60 år lange karriere, hvor han var en omdiskuteret og elsket stemme i det danske musikliv.

Jens Folmer Jepsen fortæller i løbet af denne musikalske foredragsaften om Povl Dissing, og så trakteres vi ikke mindst med smukke fortolkninger af udvalgte Dissing-numre af den danske sanger Bisse og violinist Emma Kragh-Elmøe.

Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez, glæder sig til at byde velkommen til en helt særlig aften i Povl Dissings tegn:

“Povl Dissing er stærkt savnet på den danske musikscene. Heldigvis lever den top-sympatiske troubadours sange videre, og jeg glæder mig rigtig meget til ikke blot at høre sangene fortolket af eneren Bisse og violinisten Emma Kragh-Elmøe, men også til at høre anekdoter fra og om Povl fortalt af Jens Folmer Jepsen, der har skrevet biografien, DISSING – Fra ende til anden, i tæt samarbejde med hovedpersonen selv. Det bliver en stærk og opløftende aften i ånden fra en vores helt store kunstnere. Jeg kan næsten ikke forestille mig en bedre måde at bruge en fredag aften i festugen.”