DMA Blues 2022

Onsdag 17. august 2022

Vær med til landets største hyldestfest til bluesmusikken og dens mange ansigter, når DMA Blues for sjette år i træk lægger vejen forbi Randers. Inkl. special guests Miriam Mandipira & Thorbjørn Risager!

Det bliver for sjette gang i træk, at Randers trækker i det bluesede festtøj, når der skal deles statuetter ud til landets bedste bluesmusikere. Det bliver en festlig, genreudvidende aften for alle musikelskere, både udøvende og publikum, der vil opleve forskellige inkarnationer af bluesens mange ansigter. Fra det traditionelt forankrede til det overraskende – alt sammen med en tydelig blå tråd gennem musikken.

Om prisuddelingen og bluesfejringens tilbagevenden udtaler Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez:

“Bluesmusikken er jo uden tvivl en af de vigtigste grundsten for det meste af den musik, vi til daglig præsenterer på Turbinen, og det er simpelthen fantastisk, at vi nu for sjette gang får lov at åbne dørene for årets største bluesfest her i Randers. Genren har traditionelt set altid haft gode kår her i byen, og sammen med vores gode samarbejdspartnere glæder vi os til endnu en storslået aften i de blå toners tegn.”

En hårdtarbejdende jury har lyttet, voteret, og er nu kommet frem til følgende stærke felt af nominerede:

Årets Danske Bluesudgivelse:
Trainman Blues: “Live At The Station”
The Mukherjee Development: ”Burnin’ Time”
Mike Andersen: ”Raise Your Hand”
Vestbo Trio: ”Reflector”
David Miilmann Group: ”Waiting for Myself”

Blues Liveprisen:
Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Mike Andersen
Sahra da Silva
Michelle Birkballe Band
Chris Grey & The BlueSpand

Ud Af Det Blå-prisen:
Sahra da Silva
Lasse Storm
The Downshifters
David Miilmann
Henrik Johannesen
Katrine Schmidt

Desuden fejres som altid også en ildsjæl inden for bluesmiljøet med prisen ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman”.

Et musikalsk stjernehold står for aftenens lydbillede
Ingen prisfest uden musik, og det er noget af en A-kæde, der i år udgør DMA Blues’ musikalske rygrad. Et stjernehold sammensat af hjemlige klassemusikere fra øverste hylde vil aftenen igennem tage bluesklassikere og egne sange under kærlig, blå behandling under overskriften “sange jeg ville ønske, jeg havde skrevet”.

 • På brølende hammond/piano Jesper Bo
  (Glenn Hughes – ex-Deep Purple, engelske Inglorious, Jesper Binzer, Anne Linnet, Sanne Salomonsen m.fl.).
 • På smooth bas Tove Sørensen
  (Poul Krebs, Ivan Pedersen, Leaving A Small Town m.fl.).
 • På den vridende blåstemte guitar har vi fingernemme Joachim Svensmark
  (Thorbjørn Risager & The Black Tornado m.v.).
 • Trommeslageren er dybt alsidige Anne Kirstine Winkler
  (Peter Belli, Bobo Moreno, Leaving A Smalltown m.m.m.).
 • Helt ude ved scenekanten finder vi stortalentet Sahra da Silva (Simon Spang-Hanssens Café Central, neo-blues-kollektivet “The Cornbread Project” m.fl.), der med sin sang ubesværet krydser grænser mellem blues, soul og jazz …
 • … sammen med sangeren og mundharpespilleren Nisse Thorbjørn (Robert Johnson Was Here-projektet m.fl., Årets Danske Bluesnavn 2009) – aka CPH Slim, der gennem en lang, international karriere har vist, at man godt kan være forelsket i blues uden at være gift med den.

Med musikalske gæsteoverraskelser undervejs
For at gøre oplevelsen komplet vil et par special guests desuden slutte sig til aftenens A-hold og tage tilskuerne med på en rejse, der både hylder de blå traditioner og spejder efter nye crossroads. Det drejer sig om ingen andre end selveste Miriam Mandipira og Thorbjørn Risager, der træder op på scenen undervejs, hvor de også giver deres bud på sange, de ville ønske, de havde skrevet.

Om Thorbjørn Risager
Thorbjørn har over 20 års erfaring med livet på blues-landevejen og er en både kritikerrost sangskriver, eminent sanger, inderlig guitarist og bandleder for den formidable Black Tornado.

Om Miriam Mandipira
Miriam er velsignet med en enestående stemme og musikalitet og optræder kun med de bedste indenfor soul, jazz, blues and gospel. I de seneste år har hun bidraget til genrejsningen af de klassiske sange fra den gyldne periode indenfor blues, soul og jazz ved at fortælle sin egen historie ved hjælp af netop disse sange.

 


DMA Blues 2022 arrangeres af JazzDanmark, ROSA, Tempi (genreorganisationen for folk, world og beslægtede musikalske strømninger) samt Turbinen med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.