Eminem-foredrag

Onsdag 17. november 2021

Foredrag v/Peter Trier Aagaard

“I’ve created a monster!” Sådan indleder rapstjernen Eminem sit hit “Without Me”. Konstateringen kunne ikke være mere rammende for rapstjernen, der er lige så kontroversiel, som han har bred appel.

Historien om Eminem viser, hvor langt det kan bringe én at have et talent for at sige de forkerte ting på det helt rigtige tidspunkt og ikke mindst rime urimeligt godt. Det er en rejse fra bunden af undergrunden til toppen af hiphoppen, der sidste år havde sin foreløbige kulmination til Roskilde Festival, foran det største publikum i Orange Scenes historie.

Eminem voksede op som ‘white trash’ uden for Detroit og endte med at blive en af de bedst sælgende solokunstnere i verden efter årtusindskiftet. Gennem sin karriere har han under alteregoet Slim Shady ikke blot revset alle fra popprinsesser til præsidenter, mens han har afsøgt sprogets mest grænseoverskridende gloser – han har også vendt vrangen ud på sig selv og vist os dæmonerne, han danser med, når han blot er Marshall Mathers III.

Hiphop, The Simpsons og wrestlingeksperten Peter T Aagaard har fulgt Eminem siden karrierens start. Han har et så passioneret forhold til rapperen, at han ikke er bleg for at indrømme, at han, som andre Stans, blev afbleget i starten af nullerne. I foredraget “Hvem er The Real Slim Shady?” undersøger Peter Trier Aagaard rapperens inspirationskilder og hans enorme indflydelse på hiphopkulturen.