Evigby – Release Koncert ’John Tonic & Metalhjertet’

Fredag 12. maj 2023

Oplev det fantasifulde undergrunds-hiphop eventyr Evigby, når de gæster Turbinen, og spiller sange fra deres kommende debutalbum ’John Tonic og Metalhjertet’. Med support fra den rutinerede rimsmed Paller.

Evigby er et moderne eventyr fortalt i dansksproget hiphop og manga. Evigby leverer en storslået teatralsk rapkoncert med fuldt liveband, der inviterer publikum på en rejse ind i deres omfattende fantasiunivers. Til den uendelige dystopiske sci-fi metropol der er “Evigby”. Hvor en række absurde fantasifostre taler gennem den anonyme rapper med de mange stemmer. Hvor musikken følger fortællingen, hvor alting er reklamer, bureaukrati, bots og clickbait. Hvor konkurrencen er hård og forvirringen total.

Evigbys musik er inspireret af amerikansk hiphop, af navne som Kanye West og Kendrick Lamar. Lyrikken bevæger sig mellem moderne popmelodier og cypher-lignende rapflows, altid med fortællingen for øje, bundet sammen af Evigbys live orkester, der rutineret omfortolker Evigbys, ellers tunge elektroniske sample-orienterede hiphop beats, til spændende levende livelyd.

Evigbys debutalbum ’John Tonic & Metalhjertet’ er resultatet af næsten fire års fokuseret arbejde, og har sat den anonyme frontmanden i forbindelse med produceren FreddyKonfeddy, tegneren SØNC og et band af dygtige livemusikere. Der tilsammen gør Evigby til et ambitiøst dansk musikprojekt, der gennem en sammensmeltning af eksperimenterende dansksproget rap og et mangainspireret sci-fi tegnefilmsunivers, har skabt et unikt og fordybende univers af musik, teater og tegning.

Evigbys debutalbum ’John Tonic & Metalhjertet’ fortæller historien om den barnlige lømmel, John Tonic, der møder den voksne og iskolde gangster, Byggemand Job. Om livet og døden i et teknokratisk bureaukrati. Om den kosmiske abe, Åge Den Kogende, og dybets dekadente titan, Mes Mefisto.

Evigby har altid fortællingen i fokus, og den opmærksomme lytter vil kunne genkende de forskellige karakterers stemmer, livsfilosofier og oplevelser i lyrikken, der er skrevet som dialoger og monologer fra karakterernes synspunkt i det fiktive univers. Samt i musikken der skifter stemning alt efter hvilken karakter, der taler igennem den anonyme frontmand.