Fabräk

Fredag 7. april 2023

Kom og ha' det voldsomt, når FABRÄK indtager Turbinen!

Siden FABRÄK debuterede tilbage i foråret 2021 har de taget Danmark med storm. De er gået fra at være en punket undergrundsduo til at være et act, der har formået at samle unge som ældre til vilde koncerter på sommerens festivaler og spillesteder landet over.

Og det er ikke kun publikum, der er glade for FABRÄK – anmelderne var fx også glade for Anton og Sixtens debutalbum ’RIGE BØRN LEGER BEDST’, der udkom i 2022 fyldt med store sange som ’24’, ’DAARLIGT’, ’VOLDSOM’ og ’PAPIRTIGER’.

Weekendavisen skrev: “Det sker, at der i den evige mediestrøm lyder noget så originalt og anderledes, at antennerne sitrer ved signalets kraft. Som nu duoen FABRÄK.” Soundvenue skrev: ”FABRÄK holder lige en eksplosion af en fest – men bagefter kommer de efter tronen” mens Berlingske i en 5-stjernet anmeldelse skrev: ”Hold på hat og briller. Det kan godt gå hen at blive voldsomt”. Derudover var debutalbummet nomineret til 3 Steppeulven-priser og de optrådte til ZULU-Awards og GAFFA-Prisen. De er desuden nomineret til ’Årets Nye Danske Live Navn’ ved DMA 2022.

Om den forestående koncert siger Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez:

“Hårdtslående punk- og hiphop-attitude med energien og fandenivoldskheden i højsædet. Det er det, FABRÄK kan, og jeg elsker det! Jeg har allerede ringet efter en taglægger, for der er ingen tvivl om, at Sixten og Anton har både sangene, teksterne og evnerne til at rive taget af Turbinen til april.”

SUPPORT: ØNDI
Firkløveret ØNDI åbner ballet med deres ungdommelige punk-energi, kreative frihed og teatralske performativitet. ØNDI er en knytnæve i mellemgulvet – et ømt punkt mellem pop og postpunk, mellem ekstase og raseri, mellem orkestreret dramatik og utæmmet vildskab. ØNDI blev dannet i 2021, udgav deres debutsingle, ’DUM SANG’, den 2. november 2022, og har i løbet af det sidste år spillet på blandt andet RUST, Templet og Huset, og har også tidligere opvarmet for Zar Paulo.