Henriette Sennenvaldt

Fredag 18. marts 2022

Henriette Sennenvaldt, frontkvinden fra det anmelderroste og prisvindende band Under Byen, afsøger nye territorier i udkanten af jazzen på sit album “Something Wonderful” (2020), hvor det danske sprog er skiftet ud med det engelske. Udgivelsen markerer på den måde en ny æra i sangerindens karriere som hendes første udgivne solo-materiale.

På “Something Wonderful” bliver lytteren omsluttet af et tilbagelænet og eksperimenterende lydbillede, og Sennenvaldt skaber med sit særegne udtryk og fascinerende stemme et univers, vi glæder os til at gå på yderligere opdagelse i, når hun besøger Turbinen.

På den gennemførte og rigt instrumenterede lydside har især blæserinstrumenterne særlige roller og lever nærmest deres eget liv, når de bevæger sig blødt eller abrupt ind og ud af de collage-lignende arrangementer.

I en produktion, der både refererer til fortiden og er nyskabende, går Sennenvaldt på rov i henførelsens tradition – men om der er tale om en snu hyldest, en redefinering eller en kritik står åbent. Albummet slår sig aldrig til tåls med lette svar; dets besættelser bliver hverken idealiseret eller dæmoniseret. Snarere synes Sennenvaldt opsat på at vriste et håb ud af konventionens og banalitetens hænder og at forene forskellige positioner.

Henriette Sennenvaldt var med til at stifte Under Byen i 1995. Bandet var kendt for at skabe genrebrud mellem rock og pop med elementer fra jazz, folk og klassisk. Deres instrumentation bød både på klaver, bas og trommer, men også mere særegne instrumenter som lapsteel, sav, cello, etc. Deres seneste album-udspil “Alt Er Tabt” udkom i 2010 og blev nomineret til Nordic Music Prize.


Turbinens JazzNights

I denne sæson præsenterer vi på Turbinen fire helt unikke jazzkoncerter, hvor fællesnævneren er kant, nytænkning og virkelig høj musikalsk kvalitet. Turbinen bliver disse aftener til en intim jazzklub, hvor en atmosfære med runde caféborde, levende lys og en velassorteret bar danner rammerne om musikken.