Historien om R.E.M.

Søndag 27. september 2020

Engang verdens største rockband - nu stærkt savnet. Journalist og forfatter Jan Poulsen tager os med tæt på Georgias darlings R.E.M. på Turbinen

Glæd dig til musikjournalist Jan Poulsens dybdegående og indlevende historiefortælling, når han kaster sig over at kortlægge det betydningsfulde Georgia-band R.E.M.

Journalist og forfatter Jan Poulsen har fulgt R.E.M. tæt siden begyndelsen i 80’erne. I 2020 kunne gruppen have fejret 40-årsjubilæum – og derfor har Jan Poulsen skræddersyet et foredrag til Turbinen om det ikoniske rockband fra Athens, Georgia. Bandet skrev et stort stykke amerikansk musikhistorie i de aktive år fra 1980 til 2011. Med gode melodier, meningsfulde tekster og en velvirkende cocktail af humanistisk indstilling og politiske tekster blev R.E.M. forbillede for tusinder af unge. Ikke mindst på grund af frontmand Michael Stipes mystiske og magnetiske udstråling. Jan Poulsen dykker ned i bandets historie og krydrer det med sjældne musikstykker og anekdoter fra de mange gange, han har mødt bandet.

Dyk med Turbinen ned i musikhistorien
‘Historien om R.E.M.’ er et af efterårets fascinerende foredrag på Turbinen, hvor vi går i dybden med musikhistorien sammen med musikjournalister og -eksperter, der har taget skridtet fra fan til fortæller. I Loungens bløde lædermøbler kan du nyde en drink, mens du lader dig underholde og uddanne med myterne og rockhistorien i musikalske foredrag for de nysgerrige lyttere.

Se alle efterårets foredrag her.