Ida Wenøe & the Silver Cords

Torsdag 25. november 2021

Danske Ida Wenøe har brugt de sidste fire år siden debuten på at turnere over hele Europa og Nordamerika, og så har hun indspillet et helt nyt album, 'The Things We Don't Know Yet'. Glæd dig til at opleve Ida Wenøe live med band på Turbinen!

Med sit andet soloalbum ‘The Things We Don’t Know Yet’ har den danske folk noir-kunstner Ida Wenøe skabt en samling sange, som fra et dybt personligt udgangspunkt udforsker kærlighedens væsen. Og det er en modnet sangskriver, der har skrevet de ni nye sange. ”This little town girl from Scandinavia”, som hun synger i ”Circus Season”, har oplevet lidt af hvert på landevejen i de fire år der er gået siden debutalbummet ‘Time Of Ghosts’ udkom og blev fulgt op med hundredevis af koncerter over hele Europa og i Nordamerika.

De nye sange er båret af en lyrisk inspiration, der tåler sammenligning med legender som Leonard Cohen, Joni Mitchell og Nick Drake, og samtidig er melodierne enkle og stærke, og stemmen har en indre troværdighed, som man bliver ramt af med det samme. Ida Wenøe har skabt det helt særlige univers med vævende, overjordiske korstemmer, æteriske blokfløjter, 50´er inspirerede elektriske guitarer, underspillede trommer og små skæve lydeffekter. Pladen trækker tydelig inspiration fra så forskellige steder som Neil Young, Sufjan Stevens og Twin Peaks.

Med sit band The Silver Cords sender Ida Wenøe sine sange ud over stepperne og ud over Turbinens scenekant, når der er fremragende folk noir-sange om kærlighed og livet.

Support: Karoline Mousing
Karoline Mousing – eller Moura, som hun laver musik som – laver eftertænksom pop med særligt fokus på historierne.
“En pige med passion for historieskrivning – og at forvandle det til sange,” som Moura selv formulerer det.
Moura er en del af Turbinens unge musiktalenter, og hun er i øjeblikket i et mentorforløb med et andet Turbinen-talent Sofie Dopha.

Karoline Mousing har spillet i Værkets foyer og til Nordisk Venskabsuge i Norge, og nu rykker hun ind på Turbinens scene – for første gang – når hun varmer op for Ida Wenøe & The Silver Cords.