Jacob Bellens

Fredag 16. november 2018

I forlængelse af sit soloudspil, Trail of Intuition, tager Jacob Bellens forbi Turbinen til efteråret med en akustisk trio, hvor den karismatiske sanger og musiker opfører både nyt og ældre materiale i denne nye, akustiske setting.

De fleste kender danske Jacob Bellens fra hans tidligere projekter som duoen Murder og bandet I Got You On Tape, der har udgivet henholdsvis 3 og 4 albums siden 2004. Siden 2012 har han udgivet fire albums i eget navn, hvor det seneste udspil, Trail of Intuition, udkom i marts.

Til november indtager Bellens Turbinen i et helt nyt akustisk setup, hvor sange fra bagkataloget og nyt materiale udtrykkes af Bellens selv og en trio bestående af et klaver, en cello og en bas. Om dette nye setup siger sangeren selv:

– Jeg glæder mig til at spille disse koncerter, da jeg i noget tid har haft lyst til at prøve denne sammensætning af instrumenter af. Til koncerterne vil jeg udvælge og sammensætte en pulje sange, der passer til udtrykket.”

Anmeldere betegner ham som “…en af de helt særlige og vigtige figurer i det danske musikmiljø” (Information), og hans stemme, fraseringer og sangskrivning er “… et kapitel for sig” (Politiken).