Kajsa Vala

Lørdag 26. november 2022

Oplev Kajsa Vala i sit rette element, når hun med sit tæt sammenspillede orkester og rige bagkatalog – og ikke mindst hendes nyeste album ’When Are We Out of the Woods’ – besøger Turbinen.

Kajsa Vala har slået sig fast på den danske musikscene, som en der virkelig mestrer americana-genren. Med en islandsk mor og en dansk far trækker Kajsa Vala også på de skandinaviske rødder. Og det er denne særlige kombinationen af det skandinaviske og amerikanske, der giver Kajsa en helt særegen nordisk americana-lyd.

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en guitarist, der virkelig mestrer sit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar.

Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez, fortæller her lidt om, hvad du kan glæde dig til:

Kajsa Vala er en af de sejeste guitarister og sangskrivere derude lige nu. Det var ikke for sjov, at Sune Wagner valgte hende som ledsagende guitarist, da Psyched Up Janis for en kort bemærkning blev gendannet i semi-akustisk lineup tilbage i 2019.

Men Kajsa kan bestemt også stå på egne ben. Hun er en enestående kunstner i egen ret. Den rene americana-lyd flyder i årerne på hende, og hun formår at fremmane indre billeder af store, åbne landskaber med sit guitarspil og sin stemme. Hendes seneste album, ’When Are We Out of the Woods?’, er en cementering af hendes åbenlyse talent, og er allerede nu med I opløbet om et af årets bedste danske album hjemme på pladereolen.

Koncerten i Randers bliver den sidste på Kajsas efterårstour, og hun har lovet et brag af en tourafslutning på Turbinen.