Kalaha

Fredag 3. december 2021

Modig og anarkistisk leg med genrer og musikalske traditioner

Kalaha er kendt for at være evigt udforskende i deres søgen efter musikalske grænseområder og geografiske spektre. Som live-band er de medrivende og højenergiske, og er kendt for at sætte ild i dansegulvet og bringe publikum i trance, når improviseret jazz blandes med alt fra syre-rock og til anatolsk funk og acid techno.

Selvom COVID-19 fik lukket ned for globetrotter-bandet Kalaha’s internationale rejseaktivitet, har bandet med sit seneste album, ’Mystafa’, skabt et album, der byder på møder med kulturer og traditioner fra hele verden. Albummet udkom den 5. februar i år og er et velproduceret, genre-omvæltende album-udspil.

På pladen, som er produceret af bandets ene halvdel, Rumpistol og Spejderrobot, finder man forårs-radiohittet “Dans Det Op”, hvor gruppen får hjælp af danmarks psych-rock konge, Uffe Lorenzen, og den politiske funkbasker “Özgürüm Ben”, der pt. ligger i rotation på P6 Beat og som inddrager bandets tilbagevendende samarbejdspartner Hilal Kaya på tyrkisk vokal.

Kalaha besøger alle fire verdenshjørner: der er brasiliansk samba vestfra, tyrkisk 70’er musik østfra, afrikansk highlife og ørkenblues sydfra, og Lorenzen samt den albumaktuelle folk-sanger Hjalte Ross nordfra. Kalaha formår at skabe et helt unikt univers af lydbilleder og -elementer, hvor man som lytter i det ene øjeblik er på hæsblæsende biljagt igennem bazaren i Istanbul og i næste nu svæver i rummets kosmiske evighed – for så at lande midt i en kærlighedsceremoni i Mali

Kalaha består af:
Niclas Knudsen – guitar, el-bas, talk box & vokal
Emil de Waal – trommer, percussion, elektronik & vokal
Jens ‘Rumpistol’ Christiansen – synths, würlitzer, programmering & vokal
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær – synths, programmering & vokal


Turbinens JazzNights

I denne sæson præsenterer vi på Turbinen fire helt unikke jazzkoncerter, hvor fællesnævneren er kant, nytænkning og virkelig høj musikalsk kvalitet. Turbinen bliver disse aftener til en intim jazzklub, hvor en atmosfære med runde caféborde, levende lys og en velassorteret bar danner rammerne om musikken.
Hvis du køber billet til alle fire koncerter, får du de to gratis og sparer 450,-.