Karmen x Abekejser x Horns

Fredag 11. februar 2022

Glæd dig til at få varmen i den danske vinter, når det velsvingende samarbejde mellem jazzsanger Karmen Rõivassepp, det instrumentale jazztronica-firkløver Abekejser og tre af Aarhus Jazz Orchestras bedste blæsere lægger vejen forbi Turbinen.

Det musikalske samarbejde opstod i 2020 på initiativ af Jazz I Trekanten, der foreslog Karmen at komponere og arrangere musik til aarhusianske Abekejser med sig selv foran mikrofonen og tre blæsere i ryggen til en virtuel corona-koncert.

Uropførelsen blev så stor en succes, at de nu drager ud på en vinterturné sammen, så endnu flere kan få fornøjelsen af at opleve det spændende projekt – og denne gang live!

Den estiske Karmen Rõivassepp er bosat i Aarhus og har de sidste seks år gjort kometkarriere indenfor den aarhusianske jazzscene med sin lyse klang, legesyge natur og ikke mindst uovertrufne scat-evner. Hun vandt bl.a. Aarhus Jazz Talent-prisen i 2018, og ud over at slå sine folder som jazzsanger, bruger hun også sit talent som komponist, arrangør og bigband-dirigent.

Abekejser fra toppen af det aarhusianske musikmiljø har sammen skabt en instrumental port til et fremmed univers, hvor det er en lydlig fest at komme med på besøg. Med knitrende synthesizere, elektroniske samples, organiske trommer, effektmættede guitarer og vocoder kan du ikke andet end at lade dig føre med ud på et sonisk eventyr.

De tre blæsere, der er med til at fuldende det store lydbillede, spiller til dagligt i Aarhus Jazz Orchestra, der har ry for at være et af de vigtigste bigbands i Skandinavien, og som består af nogle af de bedste ekvilibrister på den danske jazzscene.

Line-up:

Karmen Rõivassepp – vokal

Jeppe Lavsen – guitar
Frederik Emil Bülow – trommer
Adrian Christensen – bas
Jon Døssing Bendixen – keyboard

Jakob Sørensen – trompet
Cesar Joaniquet – saxofon
Michael Bladt – saxofon