Kellermensch

Lørdag 11. marts 2023

Glæd dig til at opleve det vestjyske livefænomen, Kellermensch, når de tager deres på én gang aggressive og melankolske rock-noir med på scenen. Med sig som support har de danske ROXY JULES og hendes elektroniske beats og distortede guitarer.

I kølvandet på det lovpriste og hæderkronede comebackalbum, ’Goliath’ (2017), der atter cementerede mørkemændene centralt som ledestjerner på den danske rockscene, er det, foruden nyt album i 2022, blevet til et hav af udsolgte koncerter på landets største spillesteder og i de mindre byer.

Kellermensch’ seneste udspil ’Capitulism’ (2022) trak hele 6 GAFFA-stjerner med ordene ”Kellermensch har bedrevet, hvad der kan påstås at være bandets hidtil stærkeste album”, og de har netop fra samme medie fået 6 stjerner for deres udsolgte septemberoptræden i Aarhus under overskriften ”Hvis rocken er død, må kældermenneskerne fra Esbjerg være genopstandelsen.”

Med deres unikke kombination af trædeorgel, violiner, forvrængede guitarer, dundrende trommer og tordenbrøl har sekstetten de seneste år genopvakt rockmusikken og på scenen udviklet sig fra kompromisløst, larmende rockband i den esbjergensiske undergrund til internationalt koncertfænomen, der bevæger sit publikum med smukke, intense, smertefulde og voldsomme liveoptrædener af dramaturgiske dimensioner.

Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez, siger om den forestående koncert:

“Hvis du var til Kellermenschs sidste magtdemonstration i Turbinen, ved du, hvorfor der er mødepligt, når de enestående esbjergensere lægger vejen forbi. De er i min personlige top tre over Danmarks absolut bedste livebands, og de leverer altid en koncertoplevelse ud over det sædvanlige. Jeg er blevet blæst bagover af Kellermensch så mange gange, at jeg efterhånden ikke har tal på det, og hver gang bliver jeg lige overrasket over, hvordan de formår at suge publikum ind i deres musikalske malstrøm på en måde som kun få andre formår.”

Support: ROXY JULES
Med sig til aftenens koncert har kældermenneskerne taget danske ROXY JULES med, der bevæger sig i et univers, der på samme tid er beskidt og insisterende, og smukt og skrøbeligt. Hun er blevet beskrevet som et slags kærlighedsbarn mellem PJ Harvey og The Kills-forsanger Alison Mosshart, men når det er sagt, er der ingen tvivl om, at hun også er helt sin egen. Sangene er bygget op omkring elektroniske beats, distortede guitarer, sfæriske flader og længselsfulde vokaler og tekster. Du kan godt glæde dig!