Lena Anderssen

Live i Loungen
Onsdag 12. februar 2020

Den færøske/canadiske sanger og sangskriver Lena Andersson har fundet vej til en intim, melankolsk koncert i Turbinens Lounge i februar.

Lena Anderssen er langt fra et ubeskrevet blad herhjemme. Hendes album ‘Letters from the Faroes’ fra 2012 blev blandt andet Årets Album på P4, og den færøsk/canadiske sangerinde er blevet rost for sine ærlige og dybfølte sange, der residerer i et rum af poetisk melankoli.

På sine tre anmelderroste og populære albumudgivelser siden 2008 har hun skrevet sange fra det inderste sted i sig selv og kapret hjerterne på fans verden over.

På det seneste album, ‘Eagle in the Sky’ fra 2016, har sangerinden og sangskriveren taget en af og til pinefuld rejse tilbage til sin barndom og ofte kaotiske opvækst i Canada. En opvækst, der var mærket af en far, der var alkoholiker, og en mor, der måtte arbejde nattevagter som sygeplejerske for at få tingene til at hænge sammen. Om sin canadiske opvækst siger Lena, at selv om mørkets afkroge er virkelige nok, så er håbet den centrale drivkraft i fortællingen på ‘Eagle in the Sky’.

”Det sidste, jeg ville, var at lave et mørkt, deprimerende album. Mange af mine oplevelser har en smag af mørkets afkroge, men jeg ønsker at min musik skal være lysende og omfavnende. Mennesket har brug for håb, og det vil jeg også gerne bidrage med gennem min sange.”

Glæd dig til Lena Anderssen live i Turbinens Lounge i februar!