Lou Reed-foredrag

Onsdag 23. februar 2022

Fra Velvet Underground til Metallica-samarbejde – få hele historien bag Lou Reeds kompromisløse karriere til et spændende musikforedrag v/ journalist og forfatter Espen Strunk.

Da Lou Reed døde af leversvigt i oktober ’13 mistede rockmusikken en af sine mest stilskabende og skelsættende figurer. Foredraget stiller skarpt på tekstuniverset, den kulturelle kontekst og den kompromisløse karriere – fra bandet The Velvet Underground i slutningen af tresserne til det udskældte samarbejde med Metallica, “Lulu”, som blev Reeds sidste album.

Strunk er i øvrigt blandt de få journalister herhjemme, som har interviewet Reed, og mon ikke der bliver tid til en enkelt personlig anekdote om mødet med den mediesky musiker og maskineriet omkring ham?

Dyk med Turbinen ned i musikhistorien
I samarbejde med nogle af Danmarks bedste musikformidlere præsenterer Turbinen løbende en række spændende musikforedrag af musikjournalister og -eksperter, der har helliget deres tid og energi til at tage skridtet videre fra fan til fortæller. Sammen dykker vi ned i myterne, rockstjernehistorierne og de musikere og plader, der har været definerende for musikhistorien – og for os som publikum, fans og musikelskere.

I Loungens bløde lædermøbler kan du nyde en drink, mens du lader dig underholde og uddanne med myterne og rockhistorien i musikalske foredrag for de nysgerrige lyttere.

Se alle Turbinens foredrag her.

Foto af Lou Reed: Per Lange