Metal Cross release-koncert

Fredag 25. februar 2022

Old school heavy metal-bandet Metal Cross fra Randers blev dannet i 1983, opløst i 1990 og er nu tilbage med nyt album, hvilket de fejrer med en release-koncert på Turbinen, hvor også lokale SILVER PHANTOM joiner som opvarmning.

Metal Cross spiller rå og uforfalsket melodiøs metal med progressive elementer, der læner sig op ad navne som Iron Maiden, Helloween, Judas Priest m.fl.

De blev dannet i Randers i 1983, og frem til 1990, hvor de gik i opløsning, spillede de meget rundt i hele Danmark. Der bliver bestemt lagt mærke til bandet fra både ind- og udland, dog fører det ikke til en pladekontrakt. De udgiver selv to demoer og medvirker med to numre på en dansk metal compilationudgivelse.

I 2009 bliver deres samlede demoer og liveoptagelser udgivet af Horror Records på en dobbelt vinyl i 1.000 eksemplarer, som giver dem mod på igen at spille, og i 2014 spiller de deres første koncert siden 1989. Koncerten er på Von Hatten og er sammen med de legendariske ARTILLERY, som de også spillede sammen med på Værket i 1989.

I 2021 blev de signet på selskabet From The Vaults og har derefter indspillet et album bestående af dels nye sange og dels uudgivne sange fra 80’erne. Albummet udkommer 25. februar 2022, og bandet markerer udgivelsen med en releasekoncert på Turbinen – kom og vær med!

Metal Cross er:
Esben Fosgerau Juhl – Vokal
Michael Steen Sørensen – Guitar
Jon Lybæk – Guitar
Ole Quist – Bas
Peter Mogensen – Trommer

SUPPORT
Som opvarmning til Metal Cross spiller lokale SILVER PHANTOM. Med udgangspunkt i den hårdere ende af rocken spiler SILVER PHANTOM en varieret blanding af rockens mange subgenrer, som tilsammen skaber en ny old school vibe. De tunge og kontante guitar-riffs fra hardrocken mixes med punkens rå energi, og 70’er-rockens teatralske shock-rock møder storladenheden fra 80’ernes rockscene. Der er masser af syng-med-omkvæd i den legende og eksperimenterende smeltedigel, der også trækker tråde til 90erne og 00’ernes powerrock. Tekstuniverset tager sin inspiration fra mørk og drømmende horror, mytiske sagn og legender og alt andet mellem himmel og jord.