Midwinter Meltdown 2019

Lørdag 16. februar 2019

Som en skærebrænder gennem en iglo holder metalfestivalen Midwinter Meltdown vinterkulden stangen i Randers første lørdag i februar. Flere hårdtslående bands indtager Turbinen, når Popshit Records og Café Von Hatten præsenterer 'good, old-fashioned' heavy metal - dansk og udenlandsk - for 15. år i træk i Randers.

‘Når vinteren føles lang og kold, så er det godt, man kan komme til Randers og få varmet kroppen til noget tråd!’ Sådan skrev anmelderen fra metalmagasinet Metal A Day i sin anmeldelse af den første Midwinter Meltdown, der foregik på Turbinen, i 2017. Og i år bliver absolut ingen undtagelse!

Festivalen Midwinter Meltdown har huseret i Randers siden 2005 og køres af frivillige. Igen i år er Turbinen indgået i et samarbejde med arrangørerne Popshit Records og Café Von Hatten og har fornøjelsen af at danne rammen for festivalen, der hylder den musik, der placerer sig i den tunge ende af spektret.

Det er en kæmpe fornøjelse at kunne præsentere de græske metallegender ‘Rotting Christ’ til dette års Midwinter Meltdown ligesom anden god, gedigen heavy-metal pryder plakaten, når bands som de polske groovy-metallere Materia og de lokale old school-drenge fra Metal Cross garanterer midvinterens nedsmeltning.

Kom og nik nakken til bl.a.:

Rotting Christ (GR)
Som Homers helte gør de græske black metallers ærefyldt og frygtindgydende indtog med melodiøse mesterværker, hvor frontmand Sakis Tolis udforsker det sorte sindelag bag menneskelig krigsførelse og de mytiske legender fra folkefærd over hele kloden fra incaerne til grækerne og det gamle Persien. Bandet, der blev toneangivende for den såkaldte “2nd wave of Black Metal” er klar til at give Turbinen en ordentlig rystetur med numre fra deres 12 fuldlængde albums, hvor de gennem årene har kombineret deres black metal med alt fra doom- og gothmetal til det mere industrielle. Grækerne udgiver et spritnyt studiealbum dagen inden Midwinter Meltdown, så chancen for nyt materiale er stor.

Materia (PL)
Det polske band gæstede i januar 2018 Café Von Hatten og leverede, hvad spillestedet betegner som en ren fornøjelse af spilleglæde og mega groovy metal. Forsanger Michał “Mihu” Piesiak blander eminent screams og ren vokal, og der er masser af erfaring at trække på for de rutinerede polakker, der har udgivet et album, en håndfuld EP’er, og som har spillet koncerter og festivaler over det meste af Europa.

Metal Cross
Metal Cross indtager pladsen som alderspræsidenterne på plakaten. Det randrusianske old school heavy metal-band blev dannet i 1983, og det er stadig den ægte vare. Bandet sysler med nye indspilninger, og mon ikke vi får smagsprøver på nogle af de nye skæringer?

Thorium
Det dansk/svenske dødsmetal-band så dagens lys i 1997 og har hele 5 albums i bagagen. Seneste udspil ‘Blasphemy Awakes’ fra 2018 har gået sin sejrsgang over hele kloden og er fremhævet bl.a. af tyske Metal Hammer Magazine m.fl.

Artillery
Det danske thrash-metal band er tilbage i Randers. Bandet er en fuldblodserstatning for Prevail, der for nyligt meddelte, at de har valgt at gå hver til sit.