Nikolaj & Piloterne

Lørdag 6. april 2019

Nikolaj Christensen har med sin bløde rock-musik, sin seriøse sangskrivning og sit band Piloterne i 2019 taget 30 ture rundt om solen, og de markerer jubilæet med en koncert på Turbinen med alle de største hits fra den lange karriere.

Det er efterhånden 30 år siden, at Nikolaj Christensen sendte sin debutplade, ‘Piloterne’ på gaden, og siden har sangeren og sangskriveren udgivet syv studiealbums – både solo og med Piloterne – og været leveringsdygtig ud i ligefremme, iørefaldende og selvbiografiske sange, hvor kærligheden og relationerne mellem mand og kvinde har været det tematiske udgangspunkt. Det har givet Nikolaj og Piloterne et kæmpe bagkatalog med masser af identifikation for publikum og sange, der har smeltet sig ind i mange danske hjerter.

Til foråret spiller de et brag af en jubilæumskoncert på Turbinen, hvor det efterhånden imponerende bagkatalog er filtreret ned til de allerstørste – et ‘greatest hits-sæt’ om man vil – og de 30 års erfaring hos bandet kan tydeligt høres på deres skridsikre performance og den gravitas, hvormed frontmand Nikolaj evner at fortælle sine vedkommende historier.