Østkyst Hustlers

Fredag 3. april 2020

Sæt kryds i kalenderen til april 2020. Dansk hip-hops pionerere Østkyst Hustlers vender tilbage til Turbinen og skaber endnu en fest med Hustler-hits som 'Han får for lidt', 'Hustlerstil' og 'Håbløs'.

Jazzy H, Bossy Bo og Nikolaj Peyk er tilbage i byen, de skylder en hel del for deres debuts succes. Randers havde en af hovedrollerne i fortællingen på deres albumdebut, Verdens Længste Rap fra 1995, og den 4. april kan de tre funkateers igen med rette sige: “Randers, vi havde nået vores mål!”, når de går på scenen på Turbinen til en funky fredagskoncert.

Østkyst Hustlers har ikke udgivet et studiealbum siden 1998, men i 2017’s sidste dage udgav de to nye singler ‘Hey Tøsepige’ og ‘Undskyld Skat’, og 2020 er året, hvor deres længeventede fjerde album rammer gaderne. Eller som Jazzy H rapper på Facebook:
“Jeg’ tilbage er jeg | så la’ mig tag’ en bide kagen |
nu er dagen her | og jeg beklager, at jeg sagde, jeg ikke vil’ lave mer’|
men hva’ fa’en, la’ mig komm’ til sagen’ | jeg har en gave til jer’

Gaven – albummet – kommer til at hedde ‘Titusind Timer’. Man siger, det tager 10.000 timer at blive mester til noget, og Peyk, Bossy Bo og Jazzy H har skabt funky, dansksproget rap i hver eneste af dem. 2020 markerer også 25-årsjubilæet for gruppens dannelse, så der er masser at fejre, når drengene er tilbage.
Vi er spændte på at se, hvad Hustlerne gemmer i gaveposen.

Lyt til Østkyst Hustlerne i vores Artist Talk Podcast fra 2018, hvor de sidst besøgte Turbinen og hør mere om ‘Hustlerstil anno 2018’.