Rikke Thomsen

Live i Loungen
Torsdag 12. marts 2020

"Sin generations Niels Hausgaard" kalder onlinemediet Side 33 den sønderjyske sanger og sangskriver Rikke Thomsen.

Omve’n hjemve, det æ hva Æ hæ..
for Æ mangle den do var,
den do var og it dæ..

Sådan synger den talentfulde sønderjyde Rikke Thomsen på sit seneste pladeudspil ‘Omve’n Hjemve‘. Pladen er seks sange på sønderjysk fortalt gennem en kombination af moderne pop og traditionel visesang, der giver en levende og nutidig lyd og et fascinerende tekstunivers, der på ganske kort tid har gjort Rikke Thomsen til en navn på alles læber.

Rikkes fortællinger omhandler det nære, det kære og den tunge kuffert, hun har taget med sig, fra sin lille flække i Sønderjylland. Sangene er skrevet med kærlighed, skrøbelighed og som en stille opsang og cadeau til dem og det, hun kommer fra. Guitarspillet er stærkt og gennemtænkt og indkapsler sangene på særlig fornem vis i et, på een og samme gang, moderne og traditionelt singer/songwriter univers.
Efter udgivelsen af Omve’n Hjemve, modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmål-Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt – tilmed som den yngste modtager nogensinde.

Oplev den karismatiske og stærke sønderjyske sangskriver Live i Loungen på Turbinen ved en eksklusiv intimkoncert i spillestedets hyggelige dagligstue.