Roxy Music-foredrag

Onsdag 15. marts 2023

Musikforedrag om Roxy Music v/ forfatter og journalist Jan Poulsen

Roxy Music kunne i 2022 fejre 50-års pladejubilæum, og det markerer forfatteren Jan Poulsen ved at stille skarpt på det farverige britiske band, som dukkede op i 1972, nærmest ud af ingenting, og markerede sig med en både farverig og forunderlig eksperimenterende glamrock på deres første, selvbetitlede lp, der regnes for et af historiens bedste debutudspil.

Siden raffinerede Roxy Music udtrykket, inden bandet bevægede sig over übercool disko på lp’en ’Manifesto’ (1979) til smooth og tilbagelænet pop af stor æstetisk nydelse på bandets ottende og sidste album ’Avalon’ (1982). Altid med den karismatiske, moderigtige dandy Bryan Ferry i front for et vidunderligt velspillende band.

Det blev til blot otte lp’er fra 1972-82, men fordi samtlige oprindelige medlemmer, som blandt andet talte guitaristen Phil Manzanera, saxofonisten Andy Mackay og ikke mindst den tænkende lydtroldmand Brian Eno, udgav store og betydelige soloplader i Roxy-årene såvel som senere, hvor især Eno har gjort sig som producer eller sparringspartner for David Bowie, Talking Heads, U2 og snesevis andre, har både aftrykket og arven efter Roxy Music altid været til stede.

Jan Poulsen har fulgt Roxy Music og dets medlemmer intensivt siden midten af 1970’erne og vil fortælle om bandets historie og betydning, og han krydrer foredraget med sange fra de mange plader inkl. udvalgte højdepunkter fra medlemmernes soloplader.