Sonja Hald

Lørdag 23. februar 2019

Indierockgruppen Sonja Hald spidder det danske med en finurlig omgang med sproget og energifyldte numre. I februar kan de opleves live på Turbinen.

På trods af navnet – Sonja Hald – så er det fem mænd, der indtager scenen på Turbinen i februar. Den fiktive frk. Hald dækker over en kvintet fra det østjyske bestående af forsanger Jonas Dahl, guitarist Simon Bekker, Ole Holmgaard på banjo og keys samt Jakob Retz Johansen på bas. Indierockerne har aldrig været blege for at tage ‘det danske’ under kærlig behandling – både sproget og hverdagen – men gør det på en kærlig måde, der ikke mindst understøttes af Jonas Dahls finurlige lyrik. Man skal ikke anstrenge sig meget for at komme til at tænke på danske koryfæer som CV Jørgensen, Nils Skousen og Eik Skaløe.

To albums kan gutterne i Sonja Hald indtil videre skrive på CV’et. Seneste udspil er pladen ‘Klæk!’ fra sidste år, og karrieren har haft fart på for østjyderne i Sonja Hald. Fra de vandt KarriereKanonen i 2014 er de senere blevet inviteret med på turné af bl.a. Folkeklubben, Magtens Korridorer og Kim Larsen. Bandet blev sat i verden i 2012, da forsanger og forfatter Jonas Dahl vendte hjem fra Berlin, hvor han levede som troubadour. Dogmet for Sonja Hald blev hurtigt: ‘mindst mulig afstand mellem tanke og handling’, hvilket blandt andet har betydet, at debutalbummet ‘Vækstplanen’ blev skabt på 12 dage, og når de herrer skriver sange, skynder de sig at indspille for at holde dem ‘friske’.

Forvent frisk, finurlig og underholdende indierock på Turbinen i februar.