Svaneborg/Kardyb

Turbinen på tour
Mandag 11. oktober 2021

Oplev når fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers i historiske Spentrup præstegård, hvor bl.a. Steen Steensen Blicher har boet.

Jazzduoen Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz’ nyeste skud på stammen. De udgav i foråret 2019 deres debutalbum, ’Knob’, som resulterede i et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Ved Danish Music Awards Jazz samme år gjorde de sig bemærket ved at modtage prisen for både ’Årets Nye Talent’ og ’Årets Danske Jazzkomponist’ for deres, ”meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem,” som begrundelsen bl.a. lød.

I efteråret 2020 udgav duoen den anmelderroste opfølger, ’Haven’, der er en hyldest til naturen, hvor de har forsøgt at indfange stemninger fra naturen.

Glæd dig til at høre den danske duo i Spentrup præstegård, den historiske præstebolig, hvor Steen Steensen Blicher boede, imens han virkede som præst og ikke mindst skrev på flere af sine berømte noveller og tekster. Duoen spiller på selveste 239-årsdagen for Blichers fødsel, hvilket ikke kan andet end at blive en fantastisk hyggelig og groovy aften med historiens vingesus som baggrundslyd.

Turbinen på Tour
I tæt samarbejde med venner og ildsjæle i lokalsamfundene omkring Randers præsenterer Turbinen en række koncerter i helt særlige omgivelser, når vi med Turbinen på Tour rykker koncerterne ud fra spillestedets rammer og ud i landet.

Line-up
Nikolaj Svaneborg – würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb – trommer & percussion

Udpluk af omtaler

“Deres debutplade fra 2019, Knob, var smuk, og den seneste fra oktober, Haven, er fantastisk”
Weekendavisen

“Keyboardspilleren Nikolaj Svaneborg og trommeslageren Jonas Kardyb har ikke jagtet kunstige koncepter. De har bare realiseret deres personlige potentialer – som lagt sammen tilfældigvis rummer en særlig dragende kvalitet.“
❤️❤️❤️❤️ Live, Thomas Michelsen, Politiken

“Musikken er et afslappet helle. Et mærkbart nærvær. En umiddelbar glæde. Fremelsket på keys og trommer med udsøgt, teknisk snilde. Men helt blottet for show off. Er bare enkel, autentisk, uskyldsren. Som ro i hverdagens støj, langsomhed i hverdagens travlhed.”
⭐⭐⭐⭐ anmeldelse af ‘Haven’, Ivan Rod, GAFFA