The Blue Van

Lørdag 9. februar 2019

Danske The Blue Van kan i år fejre 10-årsjubilæum for deres store gennembrudsalbum, Man Up. Det markerer de med en genudgivelse og en turné, der også tager dem til Turbinen, hvor de gamle numre - og måske nogle nye - kan opleves live.

Albummet ‘Man Up’ fra 2008 var for alvor gennembruddet for de fire nordjyske blues-rockere i The Blue Van. Albummet placerede rockgruppens i den danske bevidsthed, selvom bandet i forvejen så småt var under bevågenhed fra udlandet. ‘Man Up’ blev The Blue Vans store folkelige gennembrud i Danmark. Derfor er bandet også optaget af at markere jubilæet og give noget tilbage til fansene. Det sker bl.a. med en genudgivelse af albummet, der er kræset lidt ekstra for, 25. oktober 2018.

I februar kommer den nordjyske kvartet så forbi Turbinen et udpluk af pladens perlerække af no-nonsense blues-rock med sprøde og skærende riffs og Hammond-orgel tangenter, der nådesløst bliver tæsket i nakkerykkende melodier.

Det sidste år har The Blue Van stået standby, mens medlemmerne kastede sig over datterprojektet, The Van. Her søgte de tilbage til rock-rødderne og ‘gør-det-selv-mentaliteten’, der startede det hele. Med efterårets genudgivelse af ‘Man Up’ og forårets turné og tur forbi Randers, markerer The Blue Van, at hovedskibet igen er lagt fra land – og for fulde gardiner.

På Turbinen ryster de måske endda lidt nyt ud af ærmerne.