The Jeremiahs

Mandag 8. november 2021

Folkemusik i Randers præsenterer et af de mest opløftende bands, der er vokset frem af Dublins folkemusikmiljø i rigtig mange år.

Bandet har stærke irske rødder, og formår at blande de traditionelle toner med nye. På den måde skaber The Jeremiahs deres helt egen “storbyfolk” med en forfriskende ny sound.

Før koncerten serverer Restauant Madværket braiseret gris m. mos i Turbinens Lounge. Menuen kan puttes i kurven som til tilkøb til koncertbilletten. Dørene til Loungen åbnes kl. 17.45.


The Jeremiahs blev dannet i 2013 og opnåede umiddelbar anerkendelse, da de vandt Ballyshannon Festivals showcase-konkurrence samme år. Gruppen udgav deres debutalbum (The Jeremiahs) i 2014 og den egenkomponerede sang ‘Forgotten Sons’ fra albummet vandt førsteprisen i 2015 TradConnect Songwriter Showcase, hvor juryen bestod af ingen mindre end Christy Moore. Albummet blev også kåret til Best Vocal/Instrumental Album ved LiveIreland Awards 2016.

The Jeremiahs består af:
• Joe Gibney (sang og tin whistle)
• James Ryan (guitar og bouzouki)
• Jean Christoph JC Morel (violin og mandola)
• Julien Bruneteau (fløjte)

Joe Gibney er en talentfuld sanger fra Dublin præget af en smeltedigel af forskellige musikalske indflydelser og som byder på et varieret repertoire af sange fra muntre sea shanties til følelsesladede traditionelle sange om kærlighed, lidelser og sorg. Hans åbenlyse passion og kærlighed til disse sange, gamle som nye, er nem at se, og han vandt for nylig en LiveIreland Award 2016 for Male Vocalist of the Year.

Guitaristen og bouzoukispilleren James Ryan er fra Dublin og trækker på en bred vifte af indflydelser fra forskellige genrer og traditioner, hvilket kommer til udtryk i hans karakteristiske rytmiske akkompagnement. Han er også en anerkendt underviser og en erfaren lydtekniker.

JC Morel kommer fra Bordeaux i Frankrig, men forelskede sig i den irske folkemusik, da en ven gav ham et album med The Bothy Band. Det endte med en tur til Dublin for at studere irsk musik og her mødte han så de øvrige bandmedlemmer. JC er en mesterlig musiker, hvis violinspil er en vigtig del af bandets lyd.

Julien Bruneteau kommer ligesom JC Morel fra Bordeaux og er en dygtig fløjtenist med tydelige rødder i jazz (hvilket især høres i hans fremragende evne til at improvisere) og med en stor kærlighed til irsk musik.