The White Album

Torsdag 4. april 2019

De skæggede sangere og guitarister i The White Album søger ind til den kerne, der samlede dem: Nærværende nordisk folk spillet af tre humørfyldte venner.

Det startede i et sommerhus i 2011 for de tre skæggede mænd i The White Album. Her satte de tre guitarister og sangere Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø, der også er frontmand i The Eclectic Moniker, hinanden stævne i sommerhuset for at skrive store sange med minimalistisk produktion. Hermed fødtes den nordiske folk, der er kendetegnet for The White Album.

I foråret besøger de Turbinen, og modsat sidste gang vi havde dem, så er det uden supplerende musikere. Det er tilbage til det oprindelige udtryk og nærværet – bare de tre skæggede mænd med deres instrumenter på en scene, deres stærke stemmeharmonier og deres nærværende folksange om det jævne livs fortrædeligheder.

Selvom de tre selv klarer ærterne denne gang er det alligevel en anden oplevelse, publikum kan forvente. Hvor det tidligere har været tre mænd på tre akustiske guitarer, har de nu uddelegeret både trommer og bas, for som de siger: “Enkelte numre skriger bare på at blive leveret med mere smæk på, end vi kan, når vi sidder med tre akustiske guitarer.”

Siden 2011 er det kun gået fremad for The White Album, som bl.a. har vakt stor interesse i England og har en EP og to studiealbums i bagagen.