Skolearrangementer og -samarbejder

Turbinen samarbejder lokale uddannelsesinstitutioner, folke- og musikskoler samt mange andre om at lave arrangementer og koncerter, der bringer skolebørn og unge under uddannelse tættere på kulturen.

Eksempelvis samarbejder vi med Randers Musikskole og Randers Kammerorkester om fire gratis projekter i efteråret 2019:

Der er folkemusikalsk fest for 2. klasser, en familiejulekoncert for 4. klasser sammen med Randers Kammerorkester, og så kan musikinteresserede og ambitiøse 6. klasseselever komme med i et intenst band-forløb i løbet af november. Sidst men ikke mindst er Per Vers vært for underholdende foredrag om det danske sprog i slutningen af september for de største elever.

Kommende skolearrangementer

Randers Musikskole - Bandaften - 22. april 2020

To gange om året lægger Turbinen scene til Randers Musikskoles talentfulde elevbands, hvor de kan opleves i gratiskoncert.

Alle interesserede kan møde op og opleve elevbands, som til dagligt fylder Randers Musikskoles øvelokaler med flid, slid og masser af musik. Og de unge bands får muligheden for at optræde på en professionel scene.

Se mere om næste Bandaften her

Bandaften med musikskoleelever fra Randers Musikskole. Gratis entre.

Into the Pit: Support af skolebandet Swarzheim - 25. april 2020

I Turbinens nye metalsatsning i 2020, Into the Pit, er det lykkedes at finde et passioneret ungdomsband til at være med som opvarmer, når nogle af landets største metal-håb, Livløs og Slaegt, indtager Turbinens scene.

Det er bandet Swarzheim fra Klejtrup Musikefterskole, der går på scenen sammen med idoler og forbilleder på Turbinen. I løbet af godt 20 minutter viser det unge band deres enorme kærlighed til metalmusikken – og får selv en unik mulighed hed for at dele scene og backstage ved denne hårdtslående aften.

Into the Pit: Livløs, Slægt og Swarzheim

Skolekoncert - 29. april 2020

Turbinen fyldes med musik af elever fra Forberedelsesskolen, Randers Lilleskole og Randers Statsskole, der denne aften gerne vil vise, hvad de musikalsk har arbejdet med i skoleåret

Denne aften kan man opleve tre af de skoler i Randers, der virkelig har valgt at prioritere musikken højt. Elever fra Forberedelsesskolen, Randers Lilleskole og Randers Statsskole optræder i store og små konstellationer med musik, de har arbejdet med gennem hele skoleåret.

Tidligere skolearrangementer

Randers Musikskole - Bandaften - 27. november 2019

To gange om året lægger Turbinen scene til Randers Musikskoles talentfulde elevbands, hvor de kan opleves i gratiskoncert.

Alle interesserede kan møde op og opleve elevbands, som til dagligt fylder Randers Musikskoles øvelokaler med flid, slid og masser af musik. Og de unge bands får muligheden for at optræde på en professionel scene.

Se mere om næste Bandaften her

Bandaften med musikskoleelever fra Randers Musikskole. Gratis entre.

Svøbsk - Koncerter for 2. klasser - 24. & 25. september 2019

2 dage. 4 koncerter. Og mere end 420 elever fra 2. klasser på lokale folkeskoler.

Sådan gik det for sig 24. og 25. september 2019, hvor Turbinen var fyldt med festlig folkemusik, da fynske Svøbsk gav koncert for lokale 2. klasser med violin og guitar – men også skeer, trommekasse og triangel – og ikke mindst masser af leg og underholdning.

Svøbsk-koncerter for 2. klasser på Turbinen i Randers

'Sprogshow' med Per Vers - 6. september 2019

Per Vers’ ‘Sprogshow’ er et foredrag – og så alligevel slet ikke. Der er refleksioner, røverhistorier og en ordentlig omgang nørderi ned i rytmen i det danske sprog og modersmålets muligheder.

Fredag 6. september var omkring 1.000 elever fra de store klasser fra ti lokale skoler på plads i de polstrede sæder, hvor de oplevede rapperen, rimsmeden og ‘Modersmål-Pris’-modtageren Per Vers ganske gratis.

Musikalsk foredrag for 8. klasser med Søren Andersen fra Electric Guitars - 5. december 2018

Mere end 275 elever fra 8.klasser på lokale folkeskoler var samlet i Værkets Store Sal til et underholdende og lærerigt foredrag fra guitarist og producer Søren Andersen, der blandt andet er kendt fra bandet Electric Guitars og som producer for Deep Purple-sanger og -bassist Glenn Hughes.

De inviterede unge mennesker blev taget med på rejsen gennem Søren Andersens liv og interessante karriere i musikken, fra da han gik ud af 8. klasse, og til hvor han er i dag.

Søren Andersen fra Electric Guitars i foredrag for skoleelever på Værket

Levende Musik i Skolen - Tumult-koncert for Lilleskolens SFO - 1. november 2018

Børnene i Randers Lilleskoles SFO blev inviteret til koncert på spillestedet Turbinen som et led i Levende Musik i Skolen. Her oplevede de folk-musik i børnehøjde fra bandet Tumult sammen med deres bedsteforældre, der også var med til koncerten.