Artist Talk & Artist Talk Podcast

På Turbinen elsker vi musik!

Vi elsker også at dykke ned i den og lære mere om de mennesker, der skriver, spiller og levendegør den på plader, streaming og scener.

Det vil vi gerne dele med jer! Og derfor har vi lanceret Artist Talk.

Til udvalgte koncerter på Turbinen inviterer vi publikum med indenfor til et halv times live-interview inden koncerten. Det er Turbinens musikansvarlige, musikjournalist Michael Gonzalez, der styrer interviewet og gelejder os igennem en snak, der gør os klogere på både musikken og menneskene bag. Det foregår i vores hyggelige og tilbagelænede Lounge – og du kan få et overblik over de aktuelle Artist Talks her

Lyden med i lommen – Artist Talk Podcast

Tag de lækre liveinterviews med Turbinens koncertaktuelle musikere med dig på farten med Artist Talk Podcast.

Her finder du Artist Talk Podcast, der er liveinterviews med de store og de nye danske sangskrivere og musikere – direkte fra Danmarks hyggeligste dagligstue på Turbinen. Mød dine favoritter, eller lær helt nye musikere at kende, som vi dykker ned i musikken sammen med dem og kommer tættere på mennesket bagved i interessante samtaler og med sjove historier.

Det er Turbinens musikansvarlige, journalist Michael Gonzalez, der med sin årelange erfaring i musikjournalistik og indgående kendskab til branchen, styrer de her liveinterviews med sikker og hyggelig hånd, der lader publikum og lyttere møde musikerne i øjenhøjde.

Vi håber, du får det samme ud af at lytte til dem, som vi får af at lave dem: Underholdende lytning, mens man kommer tættere på de mennesker, der laver musik, vi godt kan lide, og som vi elsker at høre live.

Du kan bl.a. møde eee gee, Pauline, Peter Sommer, Kira Skov, Østkyst Hustlers, Psyched Up Janis, Jesper Binzer, Lydmor, Sebastian Wolff, Katinka, Hjalmer og mange flere – og vi lægger løbende nye episoder op, som de bliver tilgængelige. Find, følg og del os via Spotify og Apple Podcasts, så går du aldrig glip af en ny episode.

Rigtig go’ fornøjelse med Turbinens Artist Talk Podcast.

Lyt med via Spotify eller Apple Podcast

Se en oversigt over alle episoder nedenfor


eee gee: Når det royale og primale går op i en højere enhed – og om at finde sig selv et andet sted end forventet

I dette afsnit af Turbinens Artist Talk-podcast kan du få et indblik i sanger og sangskriver Emma Grankvists tilblivelseshistorie fra hun startede med sin akustiske guitar hjemme på værelset til nu at spille udsolgte koncerter i ind- og udland under kunstnernavnet eee gee. Foran et levende publikum i Turbinens lounge fik hun sig en god snak med Turbinens musikansvarlige og mangeårige musikjournalist Michael Gonzalez. Hør bl.a. om, hvorfor hun var nødt til at rejse væk fra Danmark for at finde sin plads i selvsamme Danmark, hvordan fonetikken spiller ind på hendes sangskrivning, hvorfor hun har valgt at skrive og synge på engelsk samt hvilke tanker, der ligger bag albumtitlen ’She-Rex’ og kunstnernavnet eee gee.  

Denne Artist Talk er optaget 29. februar 2024
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2024.

Lyt til afsnittet her


JJ Paulo: Selvstyrende energibombe med uendelig selvtillid, jantelovsallergi og kriminelt lækre dancemoves

Kom med indenfor, når Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez, snakker med fremadstormende JJ Paulo i Turbinens lounge til en hyggelig Artist Talk. Her fortæller Joram Johan Paulo blandt andet om sine tanzaniske rødder, sukumakulturen, sin barndom i Silkeborg, og hvordan 50 Cent og Michael Jackson inspirerede ham til også at erobre musikbranchen. Hør hvordan han gik fra at få pladeselskabsknubs i London til selv at eje og udgive sin musik, hvordan han endte med at vælge afrobeat frem for gangsta rap – og lær ikke mindst det uundværlige Henning-trick, der åbner alskens døre.  

Denne Artist Talk er optaget 2. december 2023
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2023.

Lyt til afsnittet her


Kim Kix fra PowerSolo: Kim-kaos i øst og vest fra Tunesien til Titty Twisters

Inden koncerten med PowerSolo 1. december 2023 kom Kim Kix ned i Loungen til en Artist Talk med Michael Gonzalez, som udover at være mangeårig musikjournalist og forfatter, også er Turbinens musikansvarlige. I løbet af snakken bliver det åbenbaret, at Kim er gammel Randersdreng, han kommer ind på betegnelsen æselpunk, fortæller om sin start med musik, og hvordan det er lykkedes bandet at kunne turnere i udlandet – og så har han et super godt tip, hvis man nogensinde befinder sig i et slagsmål.

Det hele kulminerer med en Q&A, hvor Kim Kix stiller sig selv spørgsmål – og hvor der også brydes ud i spontan sang med lyrik som ’same brew, bro’ og ’sperm lightning’. Hva’ i alverden foregår der!? Lyt selv med!   

Denne Artist Talk er optaget 1. december 2023
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2023.

Lyt til afsnittet her


Marie Frank: Sangtræning på hesteryg, musikalsk globetrotter og om skiftet til dansksproget musik

Hør Marie Frank fortælle om sine mange musikalske eventyr i udlandet, hvor hun ofte faldt for de poetiske krejlertyper, men også endte med at finde den store kærlighed, Anders. Om skiftet til det at skrive og synge på dansk, og hvad hun lavede i de 8 år, der gik fra hendes seneste plade og forrige udkom. Hør desuden også, hvorfor Marie er bange for fugle, hvordan hun har fundet sin stemme og sit udtryk – og få også svaret på, om der venter et nyt coveralbum (eller måske et duetalbum). Glæd dig til at møde mennesket bag musikken!

Denne Artist Talk er optaget 17. november 2023
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2023.

Lyt til afsnittet her


Pauline: ”Smerte genkender smerte på en smuk og opløftende måde”

I dette afsnit af Turbinens Artist Talk-podcast kan du lære Pauline lidt bedre at kende, når hun samtaler med Turbinens musikansvarlige og mangeårige musikjournalist Michael Gonzalez. Hun fortæller blandt andet, hvordan hun fandt sin stemme og om sit forhold til sin sangstemme, som hun anser som sekundær i forhold til, hvad der er det vigtige: nemlig, hvad der bliver sunget. Få også svaret på, hvad musik betyder for hende – både at lytte til og skabe – og hvordan man får sangene inde i hovedet ud i verden, når man selv spiller elendigt guitar (ifølge hende selv).

Denne Artist Talk er optaget 26. oktober 2023
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2023.

Lyt til afsnittet her


Signe Svendsen: Fra Aqua-korpige og melodi grand prix-stjerne til skaberen bag en af årets bedste danske udgivelser

I dette afsnit af Turbinens Artist Talk-podcast kan du høre mere om, hvordan Signe Svendsen griber hele skriveprocessen an, når hun laver sange – og ikke mindst høre om hendes musikalske rejse, der begyndte i barndomskollektivet i Nyborg med afstikkere til konservatoriet og verdensturnéer tilbage til det danske sprog og den helt særlige samhørighed, der opstår mellem musikerne på scenen og publikum. Hør også om tilblivelsen af hendes nyeste, anmelderroste album, ’Hvem Vil Ikke Elskes Igen’, der af mange er kåret som en af de bedste danske udgivelser i 2022.

Og traditionen tro, når der ikke er lang tid til jul, kan du høre svaret på, om det er and eller flæskesteg, der kommer på julebordet i år.

Denne Artist Talk er optaget 10. november 2022
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2022.

Lyt til afsnittet


Hjalmer: ”Jeg ville ønske, at jeg var sej nok til at lave hiphop”

Hjalmer var den første gæst nogensinde til at komme ned og besøge os i Turbinens Lounge til Artist Talk med musikansvarlig og -journalist Michael Gonzalez tilbage i 2018. Nu er Hjalmer den første gæst til nogensinde at komme igen – og du kan godt glæde dig til en hyggelig gensyns-samtale, der kommer vidt omkring og alligevel dybt ned.

Du kan blandt andet høre Hjalmer fortælle om sit forhold til musik, hvordan han bedst skriver musik sammen med andre, om at være soloartist og ikke mindst, hvordan han greb det an, da han skulle skrive en julesang lige efter at have gennemlevet den første jul uden sin far – og dermed hadede hele jule-tingen. 

Hør også om, hvilke overvejelser han gjorde sig, inden han deltog i Toppen af Poppen, og hvad han har taget med sig efter kameraerne stoppede med at snurre. Du lærer også mere om Hjalmers kærlighed til hiphop og får svaret på, hvor mange uudgivne hiphop-tracks han selv har liggende derhjemme i arbejdsskuffen (og hvorfor han ikke har udgivet dem). 

Og hvad er det egentlig med den krokodilledissekering, der fandt sted efter en koncert i Aarhus? Klik ind og hør hele den hyggelige samtale.    

Denne Artist Talk er optaget 7. april 2022
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2022.

Lyt til afsnittet


Katinka Bjerregaard: Om at ramme panden ind i en mandemur, livet som tvillingemor, ambitiøs tekstforfatter, og hvad Katinka Band kunne have heddet …

Inden selve koncerten med Katinka Band kom Katinka Bjerregaard ned i Turbinens Lounge for at snakke med Turbinens musikansvarlige, den erfarne musikjournalist Michael Gonzalez, om livet som musiker, tekstforfatter, kunstnersjæl, tvillingemor, litteraturelsker, og om at være 100 % bodegamenneske. For som hun selv siger: ”Jeg vil gerne sidde ned og drikke alkohol. Allerede det med at gå til koncert og drikke, så bliver jeg helt træt!”

Glæd dig til at høre et sprudlende liveinterview med Katinka, der kommer vidt omkring. Hør bl.a. hvad det giver hende at være med i sit band nummer to ’Nymalet’, hvorfor hun altid svarer, når børn og unge skriver til hende, og hvordan hun ærekært vogter over og udvider sproget i sit virke som musiker og tekstforfatter. ”Mange dage vil jeg jo næsten hellere gerne kalde mig tekstforfatter end musiker, fordi det er det, det hele handler om.”

Få også svaret på, hvilken fejl hun bedst kan tolerere hos andre mennesker, hvad hendes forhold til Leonard Cohen er, hvad Katinka Band måske kunne have heddet, hvis ikke det blev Katinka Band, og hvad en af hendes seneste tatoveringer forestiller (eller som hun kalder den i sangen ’Rodebutik’: Blå mærker jeg selv har betalt). 

Denne Artist Talk er optaget 24. februar 2022.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2022.

Lyt til afsnittet


Scarlet Pleasure: Fra Red Hot Chili Peppers-light til band, der underskriver pladekontrakter imens Nik (fra Nik & Jay) spiller klaver

Der venter en helt særlig Artist Talk, som er den første nogensinde optaget i Store Sal på Værket, i stedet for Loungen på Turbinen, da december 2021 bød på restriktioner, der gjorde at koncerter skulle opleves siddende. Det var heldigvis muligt at flytte den udsolgte Turbinen-koncert over i Store Sal, så alle gæster kunne komme ind og opleve det livlige band i fuld vigør.

Forsanger Emil skulle hvile stemmen, så i denne udgave af Artist Talk Podcast er det Emil og Alexander, der snakker med Turbinens musikansvarlige, musikjournalist Michael Gonzalez. 

Hør bl.a. historien om, hvordan det hele startede, og hvordan Scarlet Pleasure gik fra at være Red Hot Chili Peppers-light til et band, hvor Nik, fra Nik & Jay, sidder og spiller klaver i bare tæer, imens bandet underskriver deres første pladekontrakt.  

Du kan også glæde dig til en særlig juleafdeling af afsnittet, hvor du kan høre svaret på, om Scarlet Pleasure har overvejet at lave en julesang, hvilket julenummer, der er det bedste, og sidst men ikke mindst – spørgsmålet over alle julespørgsmål: and eller flæskesteg?

Denne Artist Talk er optaget 17. december 2021.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2021.

Lyt til afsnittet


Patina: Hør historien om, hvordan et marimba-band blev startskuddet til Patina – og hvordan man i det hele taget finder på at have tre trommeslagere, der også alle tre synger, i ét og samme band

I dette afsnit at Artist Talk Podcast taler Turbinens musikansvarlige, musikjournalist Michael Gonzalez, med Mads, Søren og Gregers, der udover at være hinandens bedste venner også er bandkammerater i det fremadstormende band Patina, der vandt Karrierekanonen i 2019.

De fortæller om, hvordan det var at være med i Karrierekanonen, og hvordan det er at være et upcomingband med blod på tanden og trang til hele tiden at blive bedre med rum til leg og udvikling. Du finder også ud af, hvem der bestemmer playlisten i bandbussen, og så venter der en genfortælling af den dramatiske hændelse bandet var ude for på vej over Storebæltsbroen, da de skulle spille deres debutkoncert. 

Denne Artist Talk er optaget 18. november 2021.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2021.

Lyt til afsnittet


Jesper Binzer: Trentemøller-gåde, Kim Larsen-imitation og gode råd til at redde sig selv

Glæd dig til et afsnit af Artist Talk Podcast, der spænder utrolig bredt med altid underholdende og energiske Jesper Binzer i hyggelig samtale med Turbinens musikansvarlige, musikjournalist Michael Gonzalez. Du hører Binzers tanker om, hvordan man bedst redder sig selv, hvilke karaktertræk han sætter mest pris på ved sig selv og sine venner, og så venter der en uovertruffen imitation af salig Kim Larsen.

Jesper Binzer svarer desuden på spørgsmål fra et par fans, han fortæller hvilke tre kunstnere, der er hans største inspirationer, og minsandten om ikke det hele starter med en gåde: Hvad hedder Trentemøller på fransk.  

Denne Artist Talk er optaget 16. september 2021.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2021.

Lyt til afsnittet


Sebastian Wolff fra Kellermensch: Om at arbejde på den længe ventede efterfølger til ’Goliath’, hvor inspirationen kommer fra, og hvordan manglen på tekst ikke afholder ham fra at synge sange alligevel

I anledning af esbjergensiske Kellermensch’ efterårsturné i 2021, lagde de vejen forbi spillestedet Turbinen, hvor de tog hul på turnéen med et brag af en koncert i vanligt højt niveau, som de har gjort siden 2006 med deres helt unikke take på rockmusikken – det, de selv har døbt ‘rock-noir’, og som kombinerer aggression og melankoli.

Det er et band, der med liv og sjæl ikke kan andet end at levere nærværende og intense koncerter, og hvor det at noget går galt næsten er et varemærke. Det kommer forsanger Sebastian Wolff blandt andet ind på i denne Artist Talk, hvor han siger, at de på ingen måde anstrenger sig for at det går galt, det sker bare altid.    

Derudover kan du høre den energiske frontmand fortælle om bandets begyndelse, hvordan de skriver sange sammen, og hvor han får sin inspiration fra. Derudover kommer han også ind på, hvilke plader og kunstnere han selv er rundet af, og så løfter han sløret for en helt særlig evne, han har, og som journalist og musikansvarlig Michael Gonzalez også har bemærket. Nemlig at Sebastian sagtens kan synge og optræde med sange, der ingen tekst har, uden at næsten ingen bemærker det.  

Denne Artist Talk er optaget 9. september 2021.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Jeanne Tost.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2021.

Lyt til afsnittet


Allan Vegenfeldt fra The Sandmen: “Det har været rart for mig at synge på dansk og komme tættere på det indvendige.”

The Sandmen blev dannet i 80’erne og deres særlige take på klassisk rock gav dem også succes i USA, hvor de blandt andet spillede på de legendariske venues CBGB og Whiskey A Go Go i Hollywood.

De seneste to albums fra bandets hånd har dog – med stor succes – set dem returnere til modersmålet dansk. Senest på Himmelstormer fra 2019. I denne Artist Talk kan du høre Allan Vegenfeldt, forsanger i The Sandmen, fortælle mere om skiftet til dansk, den alsidige karriere, en mystisk duet med Kim Larsen, og hvad fremtiden bringer for rockbandet. 

Denne Artist Talk er optaget den 13. november 2020.
Interview tilrettelagt og udført af Michael Gonzalez.
Redigeret af Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af spillestedet Turbinen i Randers, 2020. 

Lyt til afsnittet


Outlandish: “Det er det, musik kan; røre folk på tværs af alder, kultur og sprog.”

Outlandish var egentlig gået hvert til sit i 2017 for at forfølge soloprojekter, men for to af de tre medlemmer, Waqas og Lenny, var samarbejdet om musikken så integreret en del af deres DNA, at de genoptog Outlandish og er nu tilbage med ny musik.

Mød Lenny og Waqas her og hør dem fortælle mere om det nye Outlandish og deres samarbejde om musikken – og hvordan de supplerer hinanden, dealer med hinandens dårlige vaner – og kobler af fra musiklivet.

Denne Artist Talk er optaget 24. oktober 2020.
Interview tilrettelagt og udført af Michael Gonzalez. 
Redigeret af Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af spillestedet Turbinen i Randers, 2020. 

Lyt til afsnittet


Lydmor: Om selviscenesættelse og sandhed, frygt og skam, Thomas Treo og Oscar Wilde

Lydmor med det borgerlige navn Jenny Rossander har bjergtaget ikke bare Danmark med også udlandet med sin elektroniske musik – og ikke mindst sine ganske unikke live-optrædener.

I denne Artist Talk kan du høre hende fortælle nærmere om, hvordan hun fandt sit karakteristiske udtryk, og hvordan hun specifikt arbejder med selviscenesættelse og komme tættere på mennesket bag i dette ærlige portrætinterview.

Denne Artist Talk er optaget den 21. oktober 2020.
Interview tilrettelagt og udført af Michael Gonzalez.
Redigeret af Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af spillestedet Turbinen i Randers, 2020.

Lyt til afsnittet


Jonny Hefty & Jøden: To bon(g)kammerater ser tilbage på 20-årigt makkerskab

“Hva’ så der, jeg er sån’ en rapper, der går og nogn’ pind’ der’ og laver noget rap der, skal vi ikke lave et nummer sammen, der?” 
Den mail tikkede ind i Jonny Heftys indbakke fra en ung Michael “Jøden” tilbage i 2000, og så mødtes de to rappere i Aalborg, tændte op i nogle pinde, indspillede et nummer – og i 2020 fejrede de så 20-årsjubilæum som makkerpar. 

Siden har de gæstet hinandens udgivelser flittigt, og i 2013 sendte de fællesalbummet ‘Den Fede’ på gaden, hvor især nummeret Gamle Dreng gik landet over som en steppebrand.

Mød de to selvudnævnte gamle drenge og hør dem fortælle mere om at være sammen i over 20 år – længere tid end mange parforhold holder og bliv klogere på det unikke makkerskab i denne Artist Talk. 

Denne Artist Talk er optaget 8. februar 2020.
Interview tilrettelagt og udført af Michael Gonzalez.
Redigeret af Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld
Produceret af spillestedet Turbinen i Randers, 2020.

Lyt til afsnittet


Niels Skousen lærte de første tre akkorder af Steppeulvene-guitarist og blev siden et ikon i dansk musik

Niels Skousen er et fænomen i dansk musik. Han har stået på scenen på den første Roskilde Festival i ’72, var en del af Ungdomsoprøret og sad på Kulturministeriets trappe og røg hash med Klaus Rifbjerg og har udgivet ni solo-studiealbums og mange flere albums som en del af andre konstellationer.

Som en del af duoen Skousen og Ingemann har han været synonym med protestsange og vestrefløjen, men bag det label gemmer der sig en alsidig musiker og kunstner. 

Skousen er stærkt inspireret af Bob Dylan – så lærte han at spille guitar af Stig Møller fra Steppeulvene – og tog et næsten 20-årigt afbræk fra musikken, hvor han hyppede kartofler og spillede skuespil. Mød den fascinerende musiker i denne Artist Talk Podcast.

Denne Artist Talk er optaget 1. oktober 2020.
Interview tilrettelagt og udført af Michael Gonzalez.
Redigeret af Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld
Produceret af spillestedet Turbinen i Randers, 2020.

Lyt til afsnittet


Psyched Up Janis: “F**k det. Skal jeg ikke bare synge?”

Psyched Up Janis var et af Danmarks mest markante rockbands tilbage i 90’erne. Makkerparret Sune Rose Wagner og Jakob Jørgensen fandt hinanden på gymnasiet i Sønderborg og skabte et stykke unikt dansk musikhistorie – med en kæmpe følgerskare.

Det var egentlig aldrig meningen, at Sune Rose Wagner skulle være frontmand. Han ville egentlig bare helst skrive sange og spille guitar. Men efter lang tids søgen fandt bandet ikke én, der kunne få det til at lyde, som de ville. Til sidst sagde Sune: “F**k det. Skal jeg ikke bare synge?”. Resten er historie.

Bandet har været gendannet få gange siden opløsningen i 1999 med afskedskoncert på Roskilde Festival. Men i november 2019 gav de to fuldlængdekoncerter på Turbinen i Randers – i et unikt semi-akustisk set-up. Journalist Michael Gonzalez fangede dem til en snak ind i mellem de to koncerter. Hør blandt andet om en rædselsfuld sangskriverlejr med Caroline Henderson, en pistolbærende rocker og en Rage Against The Machine-koncert med Neil Young. Alt det – og meget mere – med Psyched Up Janis Artist Talk.

Denne Artist Talk er optaget 3. november 2019.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2019.

Lyt til afsnittet


Per Vers laver ny musik af andres gamle ‘lååårt’!

Per “Vers” Uldal fra “6510 Graaaam”, som han selv siger det, har henover de sidste 12 år gravet i pladeforretninger og på musikbranchens direktionsgange for at finde og få lov til at bruge bidder fra den store danske musikskat. Det betyder også, han har måttet lytte meget “lååårt” igennem, men som han siger: “Det fedeste er at finde guld midt i en stor, fed roterende hundebæ med amatør-Dansk Top, som ingen andre har haft tålmodighed til at rode i.” 

12 års beat-arkæologi og sample-smedning har resulteret i, at Per og DJ ES har skabt et stykke dansk hip-hop-historie med albummet ‘Knust Kunst’. Hør mere her. 

Denne Artist Talk er optaget 28. marts 2019.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2019.

Lyt til afsnittet


Sko/Torp: Vi tar’ den gerne 4.000 gange mere!

Søren Sko og Palle Torp har udgjort duoen Sko/Torp i mere end 30 år. Debuten ‘On a Long Lonely Night’ udkom i 1990, og titelnummeret er et af duoens allerstørste numre, men kan man blive træt af at spille det i 30 år? NEJ, siger Søren Sko. For den varme, der kommer fra publikum er fuldstændig fantastisk hver gang, “så jeg spiller den gerne 4.000 gange mere,” siger han.

Hør Søren Sko og Palle Torp fortælle om, hvordan de fandt hinanden i musikken, om at spille for håndværkere på en husbåd og om udelukkende at fokusere på egen musik.

Denne Artist Talk er optaget 20. marts 2019.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2019.

Lyt til afsnittet


Sonja Hald: ‘Røvere’, hjerteblod, rock ‘n’ roll og iransk ABBA

Nogle tror, Sonja Hald er fra Norge, andre tror, hun er en dansk folksangerinde. Sandheden er, at det er fem mænd fra det midtjyske, der laver finurlig dansksproget rock med kant, politiske undertoner og et dogme om, at der aldrig må være langt fra tanke til indspilning. 

Hør forsanger og sangskriver Jonas Dahl og banjospiller og “bandets hjerte” Ole Holmgaard fortælle om, hvad Sonja Hald er for en størrelse, de største røverhistorier, Thylejren, og hvilke fordele og ulemper, der er ved at kalde sit band for “Sonja Hald”.

Denne Artist Talk er optaget 23. februar 2019.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2019. 

Lyt til afsnittet


Isam B: ‘Lost for Words’ og et Fitness World for sjælen

Isam Bachiri – eller bare Isam B – var i mange år en del af trekløveret Outlandish, der tog ind- og udland med storm. Siden er han gået solo, og i efteråret ’18 kom hans seneste engelske udspil, ‘Lost for Words’.

I denne episode kan du høre ham fortælle om den tiårige spirituelle rejse, der har ledt ham til ‘Lost for Words’, hvordan han arbejder med at træne sit indre, hvordan han skriver sange, og hvilken Outlandish-plade, han ikke vil spille mere.

Denne Artist Talk er optaget 8. februar 2019.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2019. 

Lyt til afsnittet


Karl William: Fra ‘Wicked’ reggae-rap til følsom pop

Aarhusianske Karl William har fart på musikkarrieren og kan efterhånden bryste sig af adskillige radiohits og bl.a. P3-priser. Hør ham fortælle musikjournalist Michael Gonzalez, hvordan det hele faktisk startede med reggae-rap under navnet ‘Wicked’, og hvordan det er blevet til det Karl William, vi kender i dag, og hvordan bl.a. Sanne Salomonsen og Frank Ocean har betydet meget for den unge musiker.

Denne Artist Talk er optaget 14. februar 2019.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez.
Redigeret af: Jakob Meinert.
Redaktør: Sophie Dürrfeld.
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2019.

Lyt til afsnittet


Go Go Berlin: Mange af vores sange, ville vi lave anderledes i dag

Det danske rockband Go Go Berlin trak i 2016 stikket fra turnélivet for at fokusere på at skrive nye sange og fordybe sig i musikken i højere grad end før. Det har resulteret i et tredje album, der er på trapperne, og som kvartetten turnerer flittigt for at promovere. Med den nye musik har Go Go Berlin bevæget sig lidt væk fra den fortidshyldende garage-rock, de debuterede med og har bevæget sig mere ind på et klubbet udtryk. Hør forsanger Christian Vium og trommeslager Christoffer Møller Østergaard fortælle om det nye musik inden deres koncert på Turbinen i Randers.

Denne Artist Talk er optaget 22 november 2018.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez 
Redigeret af: Jakob Meinert. 
Redaktør: Sophie Dürrfeld. 
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2019. 

Lyt til afsnittet


Carpark North: “Vi prøver hele tiden at genopfinde os selv”

Søren, Lau og Morten fra Carpark North hviler ikke på laurbærene og er hele tiden i gang med at udvikle bandet og lyden, der er Carpark North. I efteråret 2018 tog Carpark North på en turné, der tog dem forbi lidt mindre venues, end de plejer for at ryste posen. Hør dem fortælle om deres gennembrud, deres nyeste musik og deres favoritter fra bagkataloget.

Denne Artist Talk er optaget 26. oktober 2018.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez 
Redigeret af: Jakob Meinert. 
Redaktør: Sophie Dürrfeld. 
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2018. 

Lyt til afsnittet


Peter Sommer & Palle Hjorth: ’Peter er en grundig idiot’

Peter Sommer har arbejdet sammen med sin musikalske makker Palle Hjorth i 12 år, så de kender hinandens gode og dårlige sider og musikalske kompetencer. Hør dem tale om samarbejdet, om ’Verdens Bedste Sang’ de har arbejdet på siden 2006, og Palle Hjorths besættelse af såkaldte ’trøfler på langs’.

Denne Artist Talk er optaget 5. oktober 2018.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez 
Redigeret af: Jakob Meinert. 
Redaktør: Sophie Dürrfeld. 
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2018. 

Lyt til afsnittet


BAEST og I’ll Be Damned: ‘Mor spørger, hvorfor jeg er så blasfemisk’

To forsangere fra to hårdtslående bands er gæster i Turbinens Lounge i denne udgave af Artist Talk Podcast. I’ll Be Damned’s Stig Gamborg og BAEST’s Simon Olsen. De to bands drog sammen ud på ‘Geder og Forbandelser’-turnéen i efteråret 2018 med et brag af en fælleskoncert. Inden det gik amok på Turbinen satte de to sig ned til en stille og rolig – og ikke mindst morsom – samtale. Hør bl.a. Stig fra I’ll Be Damned fortælle om, da de varmede op for Metallica i Royal Arena, og hvordan Simon fra BAEST skriver sine – til tider ekstreme – tekster. 

Denne Artist Talk er optaget 28. september 2018.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez 
Redigeret af: Jakob Meinert. 
Redaktør: Sophie Dürrfeld. 
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2018. 

Lyt til afsnittet


Østkyst Hustlers: Hustlerstil anno 2018

Hvad er en Østkyst Hustler i 2018? De tre Hustlers, Bossy Bo, Jazzy H og Dj Peyk er vendt tilbage til Randers, der dannede kulisse for deres rapføljeton fra ’95, ‘Verdens Længste Rap’. Faktisk var Turbinen første sted d’herrer spillede sammen på en scene. Sidste år kom der nyt musik fra Hustlerne – det første i 20 år. De tre funkateers taler om hustlerstilen her flere år efter gennembruddet.

Denne Artist Talk er optaget 26. april 2018.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez 
Redigeret af: Jakob Meinert. 
Redaktør: Sophie Dürrfeld. 
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2018. 

Lyt til afsnittet


Kira Skov: Med ‘Echo of You’ leder jeg efter mening i det meningsløse

I starten af 2017 gik Kira Skov igennem en kæmpe personlig tragedie, da hendes mand, far til hendes søn og musikpartner, Nicolai Munch-Hansen pludselig døde. Godt et år efter var Kira klar med albummet ‘Echo of You’ – en hyldest, en bearbejdelse og ikke mindst et fantastisk musikalsk værk. Hun forklarer om albummet, og hvordan arbejdet blev en måde at stå imod på.

Denne Artist Talk er optaget 19. april 2018.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez 
Redigeret af: Jakob Meinert. 
Redaktør: Sophie Dürrfeld. 
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2018.

Lyt til afsnittet 


Carl Emil Petersen: Det er meget mere udfordrende at gå solovejen

Mød den tidligere frontmand i det danske band Ulige Numre, Carl Emil Petersen, der nu er gået solovejen. Hør ham bl.a. fortælle om, hvorfor han skriver på dansk og bruddet med Ulige Numre.

Denne Artist Talk er optaget 7. marts 2018.
Interview udført og tilrettelagt af Michael Gonzalez 
Redigeret af: Jakob Meinert. 
Redaktør: Sophie Dürrfeld. 
Produceret af Spillestedet Turbinen, 2018. 

Lyt til afsnittet